BANJALUČKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA IDE U STEČAJ! Oduzeta dozvola za bankarske poslove

Autor: Republika

Svet

13.08.2021

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srpske odlučila je da pokrene stečaj u Poštanskoj štedionici RS, dve decenije nakon što je tom privrednom društvu oduzeta dozvola za obavljanje bankarskih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/Oksana Toski

Ilustracija

Odluka o pokretanju stečaja u Poštanskoj štedionici, koja je u vlasništvu Ministarstva finansija RS (78,3%) i PIO Fonda RS (21,7%), donesena je u junu na Skupštini akcionara. Na osnovu te odluke, Ministarstvo finansija je u 12. avgusta podnelo predlog za stečaj Vladi koja ga je prihvatila.

Razlog za otvaranje stečaja je loše poslovanje i platežna nesposobnost preduzeća koje se proteklih godina bavilo izdavanjem poslovnih prostora koje ima u vlasništvu, prenosi portal Capital.ba.

Zgrada Poštanske štedionice u centru Banjaluke, podseća Capital, prodata je prošle godine kompaniji "Prointer“ za 2,6 miliona KM na licitaciji održanoj 6.maja.

Zgradu je prodao Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS, nakon što mu je Poštanska štedionica ustupila tu nekretninu zajedno sa zemljištem na ime delimičnog izmirenja obaveze nastale po osnovu sudskog spora koji je Fond dobio.

Na kraju prošle godine, Poštanska štedionica RS je imala još 2,86 miliona KM (1,46 miliona evra) neizmirenih obaveza prema Fondu PIO po osnovu tog spora, navodi se u informaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

14.08.2021 06:27

Prointer jednako Kokeza !!!