JEZIVA NESREĆA NA HRVATSKOM PRIMORJU: Žena vozila devojčice na vodenom skuteru, NAGLO ubrzala i POGINULA! Dete na RESPIRATORU!

Autor:

Svet

11.08.2021

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto se nemačka državljanka Nađa Z. (41), vozeći na gliser sedmogodišnju ćerkicu i 16-godišnju nećakinju, zabila u stranu jedrilicu ispred ulaza u luku Agana u Marini nadomak Trogira u ponedeljak u popodnevnim satima i pritom izgubila život naočigled supruga i sina koji su vožnju posmatrali s kopna, pitanje je na koje splitska policija, tužiteljstvo i Lučka kapetanija traže odgovor.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Foto: Ilustracija

Istovremeno, doktori u Jedinici intenzivnog lečenja dece u splitskom KBC-u bore se za život teško povređene nećakinje poginule žene koja ima povrede glave i na respiratoru je, dok će ćerkici preminule, koja je zadobila lakše povrede, biti pružena i psihološka pomoć.

Učestale nesreće

Iz splitske policije su Jutarnjem tek kratko odgovorili da se još utvrđuju sve relevantne činjenice te da je, osim policije i zamenice Županijskog državnog tužilaštva, na terenu bio inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije u čijoj je nadležnosti utvrđivanje činjenica vezanih uz vlasništvo glisera i sigurnost plovidbe.

Sat i po nakon te pomorske nesreće u kojoj je život izgubila nemačka državljanka, na području ostrva Hvara na otvorenom moru istočno od rta Jerolim te zapadno od malog ostrva Pokoji neprilagođena brzina kretanja bila je zamalo kobna po 27-godišnju francusku državljanku. Ona se prilikom zaustavljanja skutera zabila u zadnji deo drugog zaustavljenog skutera što je dovelo do teškog povređivanja putnice na drugom plovilu. Policija je i u tom slučaju intervenisala te će protiv nesavesne francuske turistkinje podneti krivičnu prijavu.

Prema rečima svjedoka užasa, nemačka državljanka se s dve devojčice vozila na iznajmljenom skuteru oko pet minuta. Kretala se polako baš kao i jedrilica sa stranim državljanima, da bi u jednom trenutku skuter ubrzao i nakon nekoliko desetina metara se zabio u jedrilicu. Od siline udarca Nemica i dve devojčice su pale u more, a svedoci nesreće su im odmah pritekli u pomoć te ih izvukli na obalu. Hitna pomoć stigla je vrlo brzo te su nesrećnu 41-godišnjakinju gotovo 40 minuta pokušavali reanimirati. Svi su napori, nažalost, bili uzaludni.

Vlastita odgovornost

Jedan od iznajmljivača vodenih skutera kazao je za Jutarnji da svaki dan kad otvori svoju "tezgu" ima strah od neiskustva.

- Iznajmljujem plovila jer to je moj hleb i ne treba odmah nas iznajmljivače osuđivati i razapinjati. Maksimalna kilaža za vožnju na mojim skuterima je 190 kg. Neki dan je jedan otac s dvojicom sinova odlučio unajmiti ga na 15 minuta. Potpisali su papir da skuter koriste na vlastitu odgovornost, a iako mi je rekao da ga on zna voziti, da zna pravila i da ne treba, svejedno sam mu sve objasnio dva puta.

Njegovi sinovi su mi se smejali jer kao oni nisu glupi da im ponavljam dva puta. Pre nego što su mi platili najam, zamolio sam ih da stanu na vagu. Otac je jedva pristao. Imao je 109 kilograma, a oba sina su težila skoro stotku. Na kraju sam mu rekao da jedan ne može ići jer su preteški. Počeli su negodovati te su otišli - zaključio je iznajmljivač plovila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading