SVE SU BROJNIJI NASLEDNICI POSLOVNE IMPERIJE SILVIJA BERLUSKONIJA: 14 unučića deliće četiri milijarde evra

Autor: Republika

Svet

08.08.2021

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvio Berluskoni, bivši dugogodišnji premijer Italije i najvažnija politička ličnost na Apeninskom poluostrvu u poslednje tri decenije, ove jeseni će napuniti 85 godina, a ubrzo nakon toga postaće deda po 14. put pošto će se njegova mnogobrojna porodica proširiti za još jednog člana.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon preležanog koronavirusa i brojnih zdravstvenih problema Berluskoni se trenutno odmara u svojoj letnjoj vili Čertoza na Sardiniji.

Tamo su ga posetili njegovi bivši ministri Injacio la Rusa i Đorđa Meloni da bi osnovali novi politički savez, a prema rečima La Ruse, koji je vodio sektor odbrane u jednoj od Berluskonijevih vlada, nekadašnji šef italijanske vlade je u izuzetnoj formi.

On je za Korijere dela sera izjavio da ih je Berluskoni provozao u malom električnom automobilu i ulazio u krivine poput vozača Formule 1.

- On (Berluskoni) i Đorđa Meloni seli su napred, a njegova devojka Marta Fašina i ja pozadi. Devojka je vikala: "Uspori", ali on nije mario - ispričao je La Rusa.

Marta Fašina (31) najnovija je devojka Berluskonija s kojom je ozvaničio vezu početkom prošle godine, nakon što se rastao od verenice Frančeske Paskale (36).

Poput Paskaleove, koja je u međuvremenu postala lezbijka, Fašina je napravila karijeru u Berluskonijevoj stranci Forca Italija, čija je poslanica od 2018.

Bivše devojke

Istraživanje lista Libero 2013. pokazalo je da je Berluskoni dotad imao zvanično barem 130 devojaka.

- Noemi Leticija (30), devojka iz okoline Napulja kojoj je Berluskoni za 18. rođendan na žurki 2009. poklonio zlatnu ogrlicu s dijamantima, a taj skandal ga je koštao drugog braka
- Karima el Mahrug (29), maloletna marokanska prostitutka poznatija kao Rubi kradljivica srca (Ruby Rubacuori), tvrdila je 2010. da je bila među 20 devojaka koje su gole učestvovale na "bunga-bunga" orgijama s Berluskonijem i njegovim prijateljima, zbog čega je on kasnije osuđen, pa oslobođen. Druga Marokanka, manekenka Iman Fadil, koja je takođe bila na tim žurkama i bila svedok u sudskom procesu, umrla je pod čudnim okolnostima od trovanja radioaktivnom materijom 2019.
- Mara Karfanja (46), poput mnogih njegovih devojaka, i ova šou-gerla sa Berluskonijevih televizija ušla je u njegovu stranku Forca Italija i kasnije postala ministarka
- Frančeske Paskale (36), pretposlednja devojka, koju je i verio
- Marta Fašina (31), poslednja

Ipak, iako je na ime odštete za raskid veze Paskaleova dobila 20 miliona evra, uz još milion godišnje i pravo na korišćenje vile "Marija" u Brijanci uz kompletnu poslugu na raspolaganju, ni ona ni Fašina neće od Berluskonija dobiti onoliko koliko će on u nasleđe ostaviti svojoj zakonitoj porodici, koja je mnogobrojna.

Iz dva braka Il Kavalijere, kako ga zovu Italijani, ima petoro dece, a krajem jula postao je deda po 13. put pošto je njegov najmlađi sin Luiđi dobio bebu. Uz to, po peti put je trudna i Berluskonijeva srednja ćerka Barbara, pa će već u novembru stići na svet i njegovo 14. unuče. Svi ti naslednici mogu da računaju na deo Berluskonijeve poslovne imperije, koju je magazin Forbs pre nekoliko meseci procenio na četiri milijarde evra.

Najveće šanse da dobije najkrupniji deo kolača i bude budući glavni faktor Berluskonijevog carstva, koje obuhvata, pre svega, medije i izdavaštvo, ima njegova najstarija ćerka Marina, koja je majka dvojice tinejdžera.

Najstarije Berluskonijevo unuče jeste Lukrecija (31), ćerka njegovog starijeg sina Pjera Silvija, koja ima još brata i sestru. Marina i Pjer Silvio su deca Berluskonijeve prve supruge Karle dal Oljo, s kojom je bio u braku od 1965. do 1985. Iz drugog braka s Veronikom Lario, koji je takođe trajao dve decenije, od 1990. do 2010, on ima troje dece - Barbaru, Eleonoru i Luiđija. Eleonora ima troje dece.

U holding kompaniji "Fininvest", koja upravlja Berluskonijevom imperijom, on ima 61 odsto akcija, najstarija dece Marina i Pjer Silvio po osam odsto, dok Barbara, Eleonora i Luiđi zajedno poseduju 21 odsto akcija.

SVI SU ONI BERLUSKONI

- Silvio (85 godina, 61% akcija "Fininvesta", holding kompanije koja upravlja imperijom)

Prvi brak:

- Marina (55 godina, 8% akcija) - sinovi Gabrijele i Silvio
- Pjer Silvio (52 godine, 8% akcija) - ćerke Lukrecija i Sofija Valentina, sin Lorenco Matija

Drugi brak:

- Barbara (37, 7% akcija) - sinovi Leone, Frančesko Amos, Alesandro i Edoardo (čeka peto dete)
- Eleonora (35, 7% akcija) - ćerke Flora i Artemizija i sin Rikardo
- Luiđi (33, 7% akcija) - sin Emanuele Silvio

Bivše žene

- Karla dal Oljo: Sreli su se prvi put na stanici milanskog gradskog prevoza 1964, a venčali godinu dana kasnije. Kada su se dve decenije kasnije rastali, ona je prešla da živi u trosoban stan u Milanu, a boravila je i u Engleskoj
- Veronika Lario: Upoznali su se 1980. nakon pozorišne predstave u kojoj je ova prsata bivša glumica nastupila u toplesu, a Berluskoni je ubrzo svojoj ljubavnici obezbedio da živi u sedištu "Fininvesta". Venčali su se deceniju kasnije, kada je ona imala 32, a on 56 godina. Zbog Berluskonijevih skandala s "bunga-bunga" žurkama rastali su se na buran način, a on je tvrdio da je zbog feminističkih i komunističkih sutkinja primoran da plaća alimentaciju od tri miliona evra mesečno, koja je potom smanjena na 1,4 miliona, da bi 2017. on dokazao na sudu da ne mora više da plaća ništa bivšoj ženi pošto ona ima 16 miliona evra svog novca, dragulje i nekretnine, pa je potom presuđeno da ona njemu vrati 43 miliona evra

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading