AUSTRIJANCI U RATU S HRVATIMA: OPTUŽILI IH ZA SILOVANJE SVOJIH MATURANTKINJA! Zastrašujući slučaj trese region: Devojke zlostavljalo obezbeđenje u Poreču?!

Autor: Republika

Svet

12.07.2021

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski list Kronen cajtung objavio je svedočenje osamnaestogodišnjeg mladića koji, kako tvrdi, ima saznanja o zlostavljanju maturantkinja iz svoje zemlje koje su bile na odmoru na poluostrvu Lanterna, što je razbesnelo Lijepu njihovu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ilustracija, grad Poreč 

Prava drama odvija se na relaciji Austrija-Hrvatska nakon što je austrijski dnevni list Kronen Cajtung objavio tekst o uzbuni nastaloj na društvenim mrežama jer je 18-godišnji maturant Bastian K. iz Enzersdorfa na Fiši u pokrajini Donjoj Austriji tom listu otkrio šokantnu priču o navodnom seksualnom uznemiravanju, zlostavljaju i drogiranju austrijskih maturatkinja takozvanim narkoticima za silovanje u mestu Poreč, kako bi bile iskorišćene na najmonstruozniji način. 

Da stvar bude strašnija, nad devojkama su se, kako tvrdi Bastijan, iživljavali pripadnici obezbeđenja na poluostrvu Lanterna, gde je kompanija "X-Jam" organizovala najveće matursko putovanje u Evropi. Silovatelji su navodno kako iz Austrije, tako i iz Hrvatske.   

Prema rečima 18-godišnjaka, koji se je pre nekoliko dana vratio iz Poreča, sve se događalo u hotelu s dve zvezdice na Lanterni, gde su maturanti bili smešteni i za sedmodnevni boravak platili 800 evra po osobi.

- Tamo sam čuo da su radnici obezbeđenja navodno devojke seksualno uznemiravali i drogirali, pa čak i silovali - navodi Kronen cajtung reči mladića, čije je izjave kasnije preneo Večernji list uz niz neodobravajućih komentara jer je austrijski dnevnik objavio "neproverene tvrdnje mladića".      

- U tekstu s podnaslovom "brojni šokantni odgovori", isti izvor nastavlja priču kako te uznemirujuće priče s poluostrva Lanterna nisu dale mira hrabrom Donjoaustrijancu koji je na Instagramu i Snepčetu pozvao sve one koji eventualno nešto znaju o tome ili su slično doživeli da mu se jave. Kako piše Kronen cajtung, nije prošlo dugo i Bastijan je bio "zatrpan" porukama iz Austrije i Nemačke, u kojima su žene opisivale neverovatne  stvari, koje su navodno tamo doživele - navodi Večernji list, a zatim prenosi izjave mladića. 

Pisale su mi mlade devojke da su traumatizovane i ne znaju s kim bi o tome mogle da popričaju. Ta zastrašujuća iskustva moraju da prestanu - glasi još jedan komentar mladića. 

Kronen cajtung je potom odmah kontaktirao organizatora putovanja iz "X-Jam" kojima su optužbe na račun pripadnika obezbeđenja već bile poznate, ali ne i potvrđene. Ono što je istaknuto jeste da će organizator navedene optužbe detaljno razjasniti.

- Osumnjičeni pripadnici obezbeđenja odmah su udaljeni s posla, a organizator je napomenuo da je od strane dotičnih bezbednosnih firmi dobio garanciju da će sarađivati u razjašnjenju optužbi i prebacivanja. Ukupno 300 radnika "X-Jam" brine o dobrobiti i bezbednosti gostiju. "X-Jam" je, otkako je osnovan, pozdravio više od 150.000 gostiju i nikada nije došlo do bilo kakvog uznemiravanja. Silovanja i davanje droge za silovanje već je isključeno - tvrdi organizator maturskog putovanja.

Večernji list zatim daje sledeći zaključak:  

- Čitav članak mogao bi da se sažme u jednu misao: ne samo KOVID-19 nego i ovakvi nemili događaji, ako se dokaže da su istiniti, pretnja su za hrvatski turizam. A ako će društvenim mrežama kolati zastrašujuće priče, poput ove Bastijanove za Kronen cjtung o Hrvatskoj, to bi moglo da bude previše i našim vernim austrijskim gostima. Tim više što su ovih dana konfrontirana s zastrašujućom smrti 13-godišnje Austrijanke u Beču, nakon što je prethodno bila drogirana upravo kapima za silovanje nakon čega se nad njom zverski iživljavalo više muškaraca - navodi hrvatski list. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

16.07.2021 08:10

Upleteni su austrijanci.