Ovako narod u BiH govori o vakcinaciji u Srbiji: ZAHVALNI SMO SRBIMA, NAŠI POLITIČARI NAS LAŽU!

Autor: Republika

Svet

19.06.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljani BiH koji su se vakcinisali prvom dozom vakcine ovaj vikend pozvani su na revakcinaciju u Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović
Foto: Ilustracija

Od danas u glavnom gradu BiH opet nema vakcina pa je proces imunizacije ponovo obustavljen. Ali i ovog vikenda u Beogradu su dugi redovi koje stvaraju državljani BiH, a razlog je vakcinacija i revakcinacija.

Duže od dve nedelje svi koji požele iz BiH mogu se uputiti istočno preko Drine, te u gradovima Srbije izabrati jednu od četiri ponuđena proizvođača vakcina i primiti prvu ili drugu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Tako su i jutros građani BiH pohrlili u Srbiju, a ispred beogradskog sajma zabeleženi su dugi redovi. Svi strpljivo, uz poštivanje fizičke distance, čekaju na svoj red. I u drugim gradovima, poput Priboja, Prijepolja, Loznice, Užica, Šapca odvija se proces imunizacije, portal Klix.

Državljani BiH odreda su zahvalni Republici Srbiji na pruženoj prilici da se vakcinišu potpuno besplatno s obzirom da vlasti BiH iz dana u dan dokazuju potpunu nesposobnost jer još uvek nisu pronašli rešenje niti sposobnost da kupe i uvezu dovoljnu količinu vakcina za masovnu imunizaciju.

Tome u prilog ide i činjenica da neki bh. političari poput Šemsudina Mehmedovića (SDA) pokušavaju umanjiti veliki potez Srbije tvrdeći da "varaju državljane BiH jer je odlazak u Beograd skup".

- Građanin BiH, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200-300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine - tvrdi Mehmedović.

Ova izjava naišla je na mnoštvo oštrih osuda na društvenim mrežama, a građani su podsetili Mehmedovića da se na vakcinaciju ne mora ići u Beograd s obzirom da ima i mnogo bližih gradova granici BiH te da se na put može poneti sendvič i sok, ukoliko se želi uštedeti novac.

Iako se nedavno pojavila nada da će uskoro u Federaciju BiH stići 500.000 doza vakcina Sinofarm čini se da je i to na dugom štapu, nastavlja dalje portal u svom opširnom tekstu o vakcinaciji bosanskohercegovačkih građana u Srbiji.

Nakon što je premijer Vlade FBiH Fadil Novalić 10. juna slavodobitno građane obavestio kako je potpisan direktan ugovor o direktnoj nabavci pola miliona doza kineskih vakcine, juče je v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić izjavio da se potpis ugovora od proizvođača iz Kine još uvek čeka i da još ništa nije finalizirano, navodi portal.

Na kraju, samo je na građanima da donesu konačan sud ko ih i na koji način vara - zaključuje na kraju svog teksta sarajevski portal Klix.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kikimora

19.06.2021 17:03

Aha. I cim se vrate opet ce Srbi biti krivi za vecinu njih. Karakter je to brale.