VELIKI BROJ GRAĐANA SLAVIO IZBOR JOANIKIJA U PODGORICI

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

30.05.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj građana okupio se veceras ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kako bi proislavili izbor vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

RepublikaFoto: youtube.com/ in4snet
Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Okupljeni građani su organizovali vatromet, autokolonu i šetnju ulicama oko Hrama, preneo je RTCG.

Nosili su, pored ostalog, trobojke sa grbom Petrovića, trobojke bez aplikacija i zastave Srbije, navodi crnogorski javni servis.


Iz Mitropolije je prethodno saopšteno, pošto se na društvenim mrežama pojavilo više objava o svečanom dočeku mitropolita Joanikija pred Hramom u Podgorici u 20 sati, da Mitropolija niti uprava Sabornog hrama Vaskrsenja nije organizovala nikakav doček niti će Joanikije večeras posetiti Hram, jer trenutno nije u Crnoj Gori.

- Za svecanosti koje nam predstoje povodom ustoličenja novog mitropolita crnogorskog verni narod, kao i ukupna javnost, biće blagovremeno obavešteni putem zvaničnih glasila Mitropolije - navedeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading