UDAR NA SRPSTVO IZ MILOVOG BUNKERA: Sprema se paklena akcija uz pomoć zapadnih centara moći

Autor:

Svet

07.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi sadašnjeg i bivšeg Milovog režima uz podršku zapadnih centara moći prave u Podgorici političko-medijski centar, koji će za glavni cilj imati dezintegraciju i razbijanje srpstva, odnosno srpskog sveta.

Foto: Ilustracija

Aktivnosti tog centra biće usmerene na prekidanje veza između Beograda, Banjaluke i Podgorice i potpuno odvajanje Crne Gore iz, kako smatraju, zagrljaja Srbije i srpstva, otkriva podgorički portal Borba.

ANTIĆ: TO SU FAŠISTI

- Svoju ulogu u destabilizaciji u razjedinjenju srpstva imaju i određeni opozicioni politički prvaci iz Srbije koji su i prethodnih dana boravili u Crnoj Gori i za apanažu odrađivali posao nauštrb srpskih nacionalnih interesa i to uoči lokalnih izbora u Herceg Novom - piše portal.

DAJKOVIĆ: ODRIČU SE GROBOVA ZARAD ŠAKE INTERESA

Cilj je da se oslabi Srbija, koja je, prema mišljenju zapadnih centara moći, previše ojačala i u stanju je da politički integriše Srbe iz regiona i bori se za ostvarivanje njihovih prava u svim državama bivše Jugoslavije.

Bećković: Srpski svet druga reč za naš narod

Najveći živi srpski pisac i akademik Matija Bećković nema dilemu:

- Srpski svet ne treba da se razlikuje od francuskog, nemačkog, američkog sveta. Za mene je srpski svet druga reč za naš narod koji je, nažalost, dospeo u položaj da mora da objašnjava šta znači ta reč.

- Ti kojima smeta srpski svet nisu Crnogorci, već deo građana Crne Gore koji svoj identitet grade na negaciji srpskog identiteta i prava drugih građana da se osećaju kao Srbi. Njihov problem jeste to što se danas jasno vidi da je Crna Gora ćerka pravoslavne crkve. Ona možda nije sva srpska, ali je sva pravoslavna, i to nisu uspeli da unište i spreče ni Turci ni komunisti ni Milo Đukanović. Ako zaista žele demokratsku državu, njima Srbija treba da bude uzor. Neka oni Srbima daju ono što je Milošević dao Albancima i ja ću da poskakujem od sreće beogradskim ulicama. Međutim, oni to neće zato što su fašisti. Vreme je da se defašizuje crnogorska nacija jer nije normalno da ih 80 godina predstavljaju ili komunisti ili fašisti - kaže za Srpski telegraf istoričar Čedomir Antić iz Naprednog kluba.

"Smrt Srbima" na kolima u Budvi

"Smrt Srbima" jeste poruka koju je na automobilu s registarskom oznakom Valjeva ostavila nepoznata osoba u Budvi. Automobil je bio parkiran kod marketa "Voli" u blizini Starog grada, preneo je podgorički portal In4s.

Foto: in4s
Natpis na kolima

Vlasnik automobila je, navode, došao u Crnu Goru na odmor.

STIDE SE PRADEDOVA

Crnogorski političar Vladislav Dajković kaže da za osnivanje centra u Podgorici postoji mnogo razloga, ali da je najvažniji taj što nekima smeta i sam prizvuk srpskog sveta.

- To ih podseća na njihove dedove, pradedove, očeve, pa na kraju krajeva i na njih same iz mladosti. Isto kao što su se nekada ljudi turčili, danas primaju neke druge karakteristike, ali princip je isti: odreći se svojih dedova, svojih grobova zarad šake interesa. Apsolutno mislim da sve što ima srpski prizvuk u Crnoj Gori jeste automatski smetnja, predstavlja pretnju iako to, naravno, nema veze s istinom. Srbi su izgradili Crnu Goru, Srpska pravoslavna crkva je utemeljila našu zemlju i jednostavno sve to što oni rade je zasnovano na lažima i falsifikatima. I, samim tim, neće dugo opstati - smatra Dajković.

Sagovornici Borbe kažu da Podgorica predstavlja pogodno tlo za koordinisane atake na Beograd i Banjaluku, posebno imajući u vidu delovanje nove vlade, koja je izdala i pobedonosne litije i svoje birače i u potpunosti se naslanja na dosadašnju antisrpsku politiku DPS.

- Plan političko-medijskog centra jeste i da pogura opoziciju i u Srbiji i u Srpskoj uoči izbora i da pokuša da svrgne Aleksandra Vučića i Milorada Dodika - kaže izvor podgoričkog portala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading