UDAR NA DODIKA IZ ZAGREBA: Hrvatski političar izneo optužbe, POMENUO I BEOGRAD!

Autor: Republika

Svet

27.05.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik našao se na meti napada iz Zagreba! Konkretno, bivši predsednik hrvatske Stjepan Mesić optužio je Dodika da razbija BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Ako se Zagreb pridržava principijelne politike da podržava BiH u njenim granicama, onda politika prema čelniku HDZ-a u BiH Draganu Čoviću, razbijaču BiH, mora biti drugačija. S jedne strane pričamo o tome kako podržavamo BiH, a onda podržavamo onoga koji razbija BiH. Isto se odnosi i na Beograd koji je navodno za celovitu BiH, a u svemu podržava Milorada Dodika koji svakodnevno razbija BiH - rekao je Mesić.

Uz to, Mesić je rekao da međunarodna zajednica treba isključiti iz politike u BiH one koji ne priznaju pravila.

- Moraš priznavati državu u kojoj živiš. A Dodik i Čović je ne priznaju. Ako predstavnici određenih političkih snaga kažu da su protiv građanske države, oni nemaju što tražiti u Evropi. Pa o čemu oni govore? Oni govore o 17. veku! S druge strane, Evropa nažalost nema danas vođu, ona rešava svoje unutarnje probleme i nema poruka onima koji imaju pogrešnu politiku prema BiH, koji razbijaju BiH - ukazao je Mesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading