SARAĐIVAO SA HARI MATA HARIJEM: Preminuo istaknuti MUZIČAR u 44. godini!

Autor:

Zabava

27.05.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzičar preminuo nakon duge bolesti.

Foto: pixabay.com

Poznati muzičar Nihad Krečo preminuo je u 44. godini nakon duge bolesti, a iza sebe ima saradnje sa mnogim bosanskohercegovačkim pevačima, među kojima su i Hari Mata Hari i Eldin Huseinbegović.

Krečo je završio Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi prof. Nede Stanković. Specijalizirao se tokom 2000/2001. godine na Kraljevskoj akademiji u Štokholmu, u klasi prof. Stefana Lindgrena. Dobitnik je tri prve nagrade na takmičenjima učenika i studenata FBiH.

Imao je koncerte po inostranstvu. poput Švedske, Češke, Izraela, Grčke, Kanade, Francuske, Njemačke, Turske, a nastupao je sa Sarajevskom filharmonijom i snimao za Federalnu Televiziju BiH i TV Sarajevo.

Foto: youtube.com/printscreen
Nihad Krečo izvodi numeru

Pohađao je majstorske kurseve u Grčkoj, Švajcarskoj, Izraelu, Kanadi i Švedskoj, u klasama Alain Lefevrea, viktora Rozenbauma (Victor Rosenbaum), Žan Paula Sevilja (Jean-Paul Sevilla) i Augusta Hautboa. Tokom leta 2002. godine pohađao je letnu školu na Američkom konzervatoriju u Fontenbleu u Francuskoj. Postdiplomski studije završio je 2006. godine u klasama prof. Nede Stanković i prof. Borisa Kraljevića.

Bio je zaposlen na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu kao vanredni profesor na glavnom predmetu klavir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading