DODIK: Samostalna Srpska bi za tri godine postala članica EU, održava se iluzija o BiH

Autor:

Svet

15.05.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi Republika Srpska kao samostalna država za tri godine ispunila sve zahteve koje je postavila EU i postala njena nova članica, osvrnuvši se i na pitanje Kosova i Metohije i politike dvostrukih standarda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

- Najefikasniji put ka EU je da se podelimo i da samostalno ispunjavamo uslove za članstvo - ocenio je Dodik u intervjuu za novinsku agenciju ANA-MPA.

Kada je reč o non-pejperu koji predviđa promenu granica na Balkanu, Dodik je rekao da nije video taj dokument, već samo medijske izveštaje o njemu, niti zna ko je autor, ali da zna da u evropskim prestonicama govore o tim pitanjima.

- Dejtonskim sporazumom smo se razgraničili, granica između Federacije BiH i Republike Srpske je uspostavljena, više od 70 odsto nadležnosti, bitnih za život građana su već u entitetima, zašto onda da se održava iluzija o BiH koju niko u ovom obliku ne želi - smatra Milorad Dodik.

On je dodao da, sa druge strane, postoji pitanje Kosova i Metohije i postavio pitanje "kako je neko zamislio da tzv. Kosovu dodeli status države, otimajući zemlju od Srbije, a da Republika Srpska, vlasnik svoje teritorije, mora da ostane u BiH".

- Politika dvostrukih standarda na tako malom području, bojim se, ne može biti održiva - ukazao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading