BAKIR IZETBEGOVIĆ ŽENU ČASTIO DIPLOMOM MEDICINSKOG FAKULTETA! Profesor Kurjak: Sebija nije bila student, već samo gost!

Autor: Republika

Svet

27.05.2021

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku raspravu o verodostojnosti stručne biografije Sebije Izetbegović, direktorke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i profesorke na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, podstakao je istup ginekologa Asima Kurjaka, koji je, gostujući na sarajevskoj komercijalnoj televiziji Fejs, rekao da je ona kod njega, kao profesora Medicinskog fakulteta u Zagrebu, "gostovala" tri do četiri nedelje na Kliničkoj bolnici "Sveti duh" tokom rata, ali da to nema veze sa sticanjem ikakvih stručnih kvalifikacija.

RepublikaFoto: Pixabay, Tanjug/AP

- Uključivali smo je u neke naše naučne rasprave i gledala je naše pogone. I ja sam njen razvoj dalje pratio, nekakve direktne edukacijske forme. Da je kod mene nešto studirala, nije - rekao je Kurjak, čime je izazvao lavinu reakcija i pitanja.

Problem je nastao zbog činjenice da je Izetbegovićeva u svojoj biografiji navodila da je specijalizaciju iz ginekologije obavila baš u Zagrebu, a ime profesora Kurjaka kao mentora stoji na koricama njene doktorske disertacije, čija se slika pojavila u lokalnim medijima nakon istupa poznatog ginekologa, koji tog doktorata, odbranjenog u Sarajevu 2000, ne može da se seti.

Sebiji Izetbegović se na račun stavlja i kupovina diplome, odnosno da je poslednja tri ispita kupila pošto je na polaganjima niko nikada nije video. Ali je ona, na volšeban način, uspela to da opravda.

Sebija Izetbegović nije reagovala na postavljena pitanja, a Elmedin Konaković, čelnik stranke Narod i pravda (NiP), koja je deo vladajuće koalicije u Sarajevskoj županiji, najavio je da će sve morati da proveri, kao i da će taj zadatak biti poveren županijskim inspekcijskim organima, koji imaju ovlašćenja da pročešljaju dokumentaciju dostupnu na KCUS.

- Ako je sve u redu, gospođa Izetbegović zaslužuje javno izvinjenje. Ako nije, ne znam šta će nam onda ona i njen muž ponuditi kao objašnjenje - kazao je Konaković.

NOVE OPTUŽBE

U međuvremenu su na račun najuticajnije bošnjačke porodice stigle nove optužbe, ovog puta zbog navodnog vakcinisanja nekih njenih članova preko reda. Kako je objavio Dnevni avaz, 12. maja prvu dozu vakcina protiv koronavirusa primili su Sabina Berberović i njen suprug Mirsad, a reč je o sestri i zetu Bakira Izetbegovića.

Njima je 67 i 65 godina, a pridružio im se i 60-godišnji Fikret Prevljak, uticajni član SDA i penzionisani general Armije BiH. Problem je u činjenici da su se vakcinisali u trenutku kada je vakcina bila garantovana samo za osobe starije od 75 godina, kao i za teške hronične bolesnike, poput pacijenata na dijalizi, jer u BiH zdravstvene vlasti i dalje muku muče s nabavkom vakcina za opštu populaciju.

AMORALNI POSTUPAK

Ministar zdravlja Sarajevskog kantona Haris Vranić rekao je da je reč o amoralnom postupku, najavivši da će se utvrditi odgovornost zbog čega je nekoliko desetina osoba primilo vakcinu a ne spadaju u prioritetne grupe. Županijska organizacija SDA burno je reagovala na to otkriće, optuživši Avaz da širi laži.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading