Izetbegović: Dodik forsiranjem priče o nezavisnosti RS može samo RAT da izazove

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

03.04.2021

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je večeras u kontekstu tvrdnji srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika da će Republika Srpska postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna, da se to nikada neće dogoditi.

RepublikaFoto: Tanjug
Bakir Izetbegović

- Nezavisna Republika Srpska i Herceg-Bosna nikada se neće desiti. Mogu samo rat napraviti, što se tiče Herceg Bosne to se više ni ne pominje, treći entitet ni HDZ ne pominje - rekao je Izetbegović za Federalnu televiziju.

Dodik je ranije danas u intervju za Srnu rekao je da ne veruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.


- Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rasa

04.04.2021 06:25

Bakire pali brate,rat prizivas a kada ga naparavis hocemo mi biti opet krivi.