CRNOGORSKA POLICIJA OBJAVILA IMENA 14 PRIPADNIKA KAVAČKOG KLANA!

Autor: Republika

Svet

26.04.2021

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mnoga imena dovođena su u vezu i mnogi ljudi "sa one strane zakona" svrstavani su u kavački klan, ali se nikada zvanično nije znalo za koga zaista postoje osnovane sumnje da je pripadnik, sve do sada kada su objavljena imena četrnaestorice muškaraca, koja su se našla u krivičnoj prijavi policije zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu.

Foto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans

Prema saznanjima Pobjede, članovi kriminalne organizacije su vođe Slobodan Kašćelan (58) iz Kotora i Radoje Zvicer (49) iz Kotora, a članovi su: Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, Krsto Maroš (38) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

Kao vođe grupe označeni su Radoje Zvicer, za kojim se traga, i Slobodan Kašćelan koji je prekjuče uhapšen, pa pušten jer je Viši sud odbio predlog da mu odredi pritvor zbog sumnje da je deo kriminalne organizacije koja je počinila navedena dela. Nekoliko sati kasnije, odluka je preinačena i Kašćelan je ipak uhapšen!

Sa Kašćelanom su uhapšenii njegov telohranitelj Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš i Zoran Kažić, dok je Darko Prelević (31) uhapšen u Pljevljima. Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupe krivi za ubistvo i još jedan pokušaj ubistva. Ni za koga od njih nije odobren predlog pritvora, pa će se, za sad, naći na slobodi.

Za Zicerom se traga, kao i za Živkovićem, Vujotićem, Juriševićem, koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Draganom i Milanom Kneževićem i Dragićevićem, to je danas je medijima potvrdio Dejan Knežević iz Uprave policije.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Slobodan Kašćelan

Policija traga za Zvicerom. Raspisana je nacionalna, a biće raspisana i međunarodna poternica. Za neke članove ove grupe imamo informacije da mogu biti na području Crne Gore, a za druge da su napustili državu pre i u kojim su zemljama – pojasnio je Knežević.

Visokopozicionirani kavčanin Milan Vujotić sumnjiči se da je sa Zvicerom naručio ubistvo navodnog škaljarca Milića Minje Šakovića.

Likvidacija Šakovića sprečena je u martu, zahvaljujući holandskim vlastima koje su obavestile crnogorske kolege da se priprema zločin, koji su nakon toga uspeli da identifikuju osumnjičene izvršioce i uhvate ih pre nego što su pokušali da nameru sprovedu u delo.

Inspektori su nesumnjivo utvrdili da iza pripremanja ubistva Šakovića stoji više osoba, a kao članove su uhapsili srpske državljane Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca, Nikolu Mirića (35) iz Beograda, Podgoričanina Aleksandra Veljovića (30), Jovana Miranovića (41) i Sašu Stanišića.

Vujotić je navodno sa Kašćelanom, Zvicerom i Nikšićaninom Radojem Živkovićem zvanim Žuti, za kojim se takođe traga, formirao ovaj ozloglašeni klan kada su se 2014. nakon sukoba odvojili iz do tada jedinstvenog i opasnog škaljarskog klana.

Foto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Zdravko Perunović iz Nikšića odranije je u spuškom zatvoru, jer je u decembru priveden kada je kod njega pronađen pištolj nakon ranjavanja Vuksana Kuveljića (29).

Prema navodima crnogorskih medija, u krivičnoj prijavi po kojoj su privedeni stoji da se oni sumnjiče za nestanak škaljarca Sava Lopičića (37), koji je nestao bez traga nakon što je prošle godine u Grčkoj "nameštao" suparničkom klanu visokopozicionirane škaljarce.

U potrazi za njegovim telom crnogorska policija pretražuje teren od Kotora ka Lovćenu, pokušavajući da otkrije da li je zakošpano na tom području.

Prema saznanjima Vijesti, policija je na toj teritorija tražila i odbegle pripadnike ove kriminalne grupe.

 

 

Komentari (0)

Loading