KRIVOKAPIĆ VEĆ GULI NAROD: Plata mu 1.800 evra, baškari se u stanu od 120m2 a na posao dolazi taksijem

Autor:

Svet

13.04.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav je folirant premijer Zdravko Krivokapić dokazuje i to da sav trud koji je uložio u prethodnom perotidu u svrgavanju DPS-a sa vlasi, radio je samo i isključivo kako bi se domogao fotelje. A sve pod okriljem litija, pokojnog mitropolita Amfilohija i srbovanja za vreme 2020.godine.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Nisam hteo, majke mi - Krivokapić

On je tako Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio premijersku platu nešto manje od 1.800 evra.

Krivokapić je u prijavi naveo da je kao poslanik, od 23. septembra do 4. decembra prošle godine, zaradio 795,17 evra.


Kao profesor na Mašinskom fakultetu, uz učešće na međunarodnim projektima i vršćeći naučnu delatnosti, premijer je tokom prošle godine prihodovao 22.350 evra.

Krivokapić je, kao i u prethodnom izveštaju, prijavio da je vlasnik je stana od 123,32 metra kvadratna, koji je dobio od Univerziteta Crne Gore, i placa od 672 metra kvadratna, koji je kupio.

Na poklon je dobio plac od 30.000 metara kvadratnih, sa vlasničkim udelom od 0,3 odsto. Vlasnik je placa od 421 metar kvadratni i kuće od 143 metra kvadratna, koja je takođe dobio na poklon.

Njegova supruga Jasminka nasledila je plac od 1.601 metar kvadratni i kuću od 133 metra kvadratna. Ona zarađuje 4.032 evra godišnje, odnosno 336 evra mesečno.



Krivokapić u vlasnistvu imaju dva vozila - "Ford fokus" iz 2005. i "Reno 4" iz 1999. godine, a njegova supruga "Opel astru" iz 2016. Oni su te automobile kupili.

Krivokapić je, navodi se, dao saglasnost za uvid u bankarske račune, prenela je podgorička Pobjeda.

Podsetimo da je Krivokapić pre nego što je započeo mandat premijera na posao dolazio taksijem jer je najavio tada nove suštinske promene u Crnoj Gori. No da li je i dalje tako ili je samo napravio marketinški trik, ostaje da vidimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading