Boris Milošević: Pomoć za Baniju i dalje potrebna!

Autor: Republika

Svet

31.03.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezano za smeštaj za ljude nakon potresa na Baniji, Milošević, koji je i zamenik predsednika Štaba za koordinaciju aktivnosti vezanih za posledice zemljotresa, rekao je da "niko nije na otvorenom nebu".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Boris Milošević

- Kontejnerska naselja su zapravo najbolje privremeno rešenje jer imaju najbolju infrastrukturu, niskonaponsku mrežu, vodovod, odvodnju, internet, ali nastojali smo i da ljudi ostanu u svojim selima, zaseocima, blizu svojih porušenih kuća, što stvara, naravno, određene izazove - rekao je potpredsednik Milošević.

Dodao je kako je potres ogolio i potencirao brojne probleme koji su postojali i pre potresa, poput depopulacije, lošeg održavanja puteva i nedostatka vodovodne mreže. Mnoga naselja još nemaju vodu. Milošević je rekao da je to veliki problem.

- Krenuli smo u realizaciju projekata vodovodne mreže za projekte za koje postoji dokumentacija - rekao je Milošević, dodavši kako se bunari nisu mogli čistiti jer svaki jači aftershock zamuti vodu.

- Sad se krenulo jače u asanaciju bunara - rekao je.

Milošević je naveo i da je podneseno više od 6000 zahteva za obnovu i da bi u aprilu krenula sanacija nekonstrukcijskih elemenata na porodičnim kućama.

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević se još jednom svima zahvalio na pomoći i apelovao na sve da ne zaborave Baniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading