KO KRŠI MERE NEĆE DOBITI POMOĆ DRŽAVE! Najavljene oštre mere protiv NESAVESNIH UGOSTITELJA

Autor: Republika

Svet

19.03.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Nacionalnog štaba i potpredsednik vlade Hrvatske Davor Božinović najavio je sankcije i ukidanje pomoći za one koji krše epidemiološke mere.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Činjenica je da smo dugo odolevali negativnim trendovima koji su nedeljama glavna vest o pandemiji. Nacionalni štab je doneo upute kojima se od svih štabova na lokalnom nivou traži da pojačaju nadzor pridržavanja epidemioloških mera, što uključuje i doslednije sankcionisanje. Želimo da koordinišu svi u zdravstvenom sistemu, ali i turističkom sektoru, razmatraju epidemiološku situaciju, da se zaustavi širenje virusa i da što spremniji uđemo u novu turističku sezonu - kazao je ministar unutrašnjih poslova, prenosi Jutarnji list. 

Na pitanje ima li podatak koliko je kazni naplaćeno otkad su otvorene terase kafića, kazao je da nema precizan podatak.

- Mislim da sam video popis od 30 i nešto subjekata iz područja ugostiteljstva. To je popis koji je prikupljan od svih, i od inspektorata Civilne zaštite i Državnog inspektorata, policije i ono što je činjenica, a mislim da Upravno veće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ima sednicu na kojoj će razraditi uslove za naknade koje se isplaćuju vezano za smanjeno poslovanje određenih sektora zbog mera koje donosi Štab. Sigurno je da oni koji budu kršili mere neće imati pravo na kompenzaciju. S jedne strane dobijaš naknadu od države, a s druge se ne pridržavaš epidemioloških mera - dodao je Božinović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading