15 NEOBIČNIH CAKA NAŠIH MAMA I BAKA! Kako da manje vremena provedete u kuhinji, a da sve bude savršeno

Autor: Republika

Lifestyle

19.03.2021

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ah, ta kuhinja. Nema žene kojoj ova rečenica nije prošla kroz glavu bar jednom. Doručak, ručak, večera, pranje sudova, uklanjanje masnoće...

RepublikaFoto: pexels.com
Trikovi pomažu da manje vremena provedete u kuhinji

Nekad vam se čini da vam treba čitava večnost da sve dovedete u red, te da bi vam dobro došao jedan čaroban štapić, kojim ćete sve vratiti na svoje mesto. Upravo zato nije naodmet da naučite neki novi trik za lakše snalaženje u kuhinji. Mada ste za većinu čule, neki su mnogima još uvek tajna.

Otkrivamo  vam donosi 15 super trikova pomoću kojih ćete uštedeti vreme i sačuvati namirnice.

1. Svi znamo da mleko u tetrapaku ima rok trajanja, a da biste taj rok produžili, u otvoreni tetrapak sipajte malo soli.


2. Kupili ste svežu salatu, ali je niste upotrebili. Umotajte je u papirni ubrus i stavite u frižider i tako će duže zadržati svežinu.

3. Da li ste znali da i plastične posude mogu da mirišu. Kako bi sačuvale svež miris, pre nego što ih stavite u frižider, u posude stavite malo soli.

4. U kesu u kojoj vam je hleb stavite komadić svežeg celera da bi hleb sačuvao svežinu.

5. Isprljali ste ruke čisteći voće ili povrće. Uzmite malo sirćeta i oljušteni paradajz i očistićete ih bez problema.

6. Kuvalo za vodu možete očistiti od kamenca tako što ćete u njega sipati pola vodu, pola sirće i uključiti ga da prokuva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Omržen posao, čićenje kuhinje

7. Sirće možete upotrebiti i za ribanje pločica u kuhinji. Nanesite na krpu sirće i malo soli i ovom mešavinom izribajte pločice, kao i sve zamašćene površine. I ako vam se zapuše slivnici, koristite sirće: sipajte dva decilitra, sačekajte desetak minuta, a zatim pustite jak mlaz vrele vode.

8. Uvijte koren banane samolepivom folijom i trajaće četiri-pet dana duže.

9. Ukoliko želite da sprečite da vam proklija krompir, ubacite jabuku u džak s krompirom.

10. Oblikovali ste pljeskavice od mlevenog mesa. Ostavite otisak palca i ostaće pljosnate tokom prženja.

11. Stavite drvenu varjaču preko šerpe da biste sprečili da ključala voda pokipi.

12. Višak masnoće iz jela možete ukloniti pomoću nekoliko kockica leda i ubrusa. Umotajte led u ubrus i pređite preko hrane. Led će privući mast i zgusnuti je na ubrusu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Led kao prva pomoć u kuhinji


13. Kockice leda za aperitiv biće lepše i ukusnije ako u vodu koju ste sipali u kalup za led stavite tanko izrezane kore limuna ili pomorandže, višnje ili grožđe.

14. Kada podgrevate picu ili neko pečeno jelo u mikrotalasnoj, stavite i šoljicu vode. Vlaga će sprečiti da se testo isuši i sačuvaćete hrskavost.

15. Sve mesingane površine u kuhinji, kvake, držače za ubruse, maramice, salvete najlakše ćete odmastiti i oribati običnom pastom za zube.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading