ZATVORENA BIRALIŠTA U NIKŠIĆU! Velika izlaznost, policija u pripravnosti

Autor: Republika

Svet

14.03.2021

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 20 sati su zatvorena birališta u Nikšiću, sva osim dva, koja su jutros kasnije otvorena, pa će za toliko i biti duže otvorena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Glasalo više od 80 odsto građana

Tačno u sedam sati jutros otvoreno je svih 138 biračkih mesta u Nikšiću na kojima 58.800 punoletnih stanovinika ovog grada ima pravo glasa za lokalni parlament.

Do 19 sati glasalo je 81.2% birača.

Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori, rodni je grad predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, suštinski je središte i Srpske pravoslavne crkve (SPC) koja je na parlamentarnim izborima imala veliku ulogu u smeni vlasti Đukanovićevog DPS-a, organizujući višemesečne protestne litije zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

 

Na izborima učestvuju sledeće liste:

"Za budućnost Nikšića" - Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), pokret "Za život Nikšića", Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada

"Evropski tim za Nikšić" - Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko komitski savez (PKS)
"SDP – Srcem za Nikšić"
"Crno na bijelo - Može Nikšić" - Građanski pokret URA i nezavisni intelektualci
"Mir je naša nacija – zaokruži slobodu" - Demokratska Crna Gora, Građanski pokret "Ne damo Nikšić", Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i "Plenum 083"
"Miodrag Daka Davidović - Narodni pokret

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading