Plenković: Hrvatska će do 1. maja imati milion doza vakcina

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.03.2021

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da bi Hrvatska do 1. maja trebalo da ima oko milion doza vakcina protiv korona virusa, što je nešto sporije od očekivanja, a dodao je i da je šteta što je najviše cepiva naručila od AstraZeneke jer su oni sada usporili dinamiku isporuke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

- Vlada je do sada naručila 6,8 miliona doza cepiva protiv koronavirusa a do sada je došlo njih oko 430.000. Do 1. maja trebalo bi biti oko milion doza vakcina u Hrvatskoj. Sve je to nešto sporije od očekivanja - kazao je Plenković za Dnevnik HTV-a.

Smatra i da problemi nastaju u ogromnim naruddžbinama prema farmaceutskim kompanijama, ne samo iz članica EU već i iz drugih zemalja širom sveta.


Naveo je i da je u Briselu iskazao snažan interes Hrvatske da se dinamika isporuka ubrza jer je Hrvatska turistička zemlja koja želi da uđe u turisticku sezonu sa što više vakcinisanih hrvatskih građana i da obezbedi mehanizme na nivou EU da se sloboda kretanja napravi na način koji je siguran, prenosi Hina.

Najavio je i da će Evropska komisija izaći sledeće nedelje s predlogom potvrde za tri kategorije građana - oni koji su ili vakcinisani, ili imaju negativni test ili su preboleli kovid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading