ŠOK IZJAVA PREDSEDNIKA HRVATSKE! Milanović: Vakcine bih kupovao i od čečenske mafije!

Autor:

Svet

19.02.2021

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je rekao da su u Evropskoj uniji, što se tiče vakcina, stvari malo zaškripale i da treba voditi računa o svojim interesima.

Zoran Milanović

Zoran Milanović izjavio je na hrvatskoj televiziji Nova da bi kupovao vakcine protiv koronavirusa "i od čečenske mafije".

- Da smo slušali Brisel, ne bi nikad doneli zakon o konverziji švajcaraca.... Ali ovo nije suverenizam, već lojalnost prema građanima. Ja bih kupio cepivo i od čečenske mafije, ako je dostupno. Baš tako, karikiram. Naravno da ga nema ni Rusija. Ali da se radi o mojim građanima, kakav Brisel... kao i sa migrantima... radiš o svojim interesima. Cepivo nam treba sada - izjavio je Milanović.

Upitan kako gleda na to što je Evropska unija postavila pitanje kako to da Rusija nudi vakcine, a nije vakcinisala ni svoje građane, Milanović je ocenio da je to logično pitanje.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Pa to je doveo u pitanje i moj sin... Mlađi, ne stariji. I to znači da oni nemaju dovoljno cepiva i da sigurno neće brinuti o Hrvatskoj i Srbiji. Tu je EU, tu su stvari malo zaškripele. Mene zanima koliko je tog cepiva došlo u Mađarsku. Simbolično? Ali ljude ne možete cepiti simbolično, već faktično - rekao je Milanović.

"Mitropolit Porfirije čovek iznad standarda onih izabranih pre njega"

Zamoljen da prokomentariše izbor zagrebačkog mitropolita Porfirija za novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve, Milanović je odgovorio da je mitropolit Porfirije čovek koji je iznad standarda onih izabranih pre njega.

- Na njega će biti stavljen veliki pritisak. Ne vidim kako bi on mogao biti most između Hrvatske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Mi smo svetovni državnici. Njegova uloga tu nije bitna - rekao je predsednik Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading