SPAS ZA MEDICINARE U CRVENOJ ZONI! U Makedoniji počela vakcinacija Fajzerovim cepivom koje je donirala naša zemlja!

Autor: Republika

Svet

17.02.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela imunizacija Makedonaca!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U Severnoj Makedoniji danas je počela vakcinacija Fajzerovim vakcinama protiv korona virusa koje je toj zemlji donirala Srbija, a ministar zdravlja Venko Filipče rekao je da time počinje zvanično proces imunizacije protiv kovida-19.

Prvu dozu vakcine primili su lekarka i glavna sestra Infektivne klinike, a tokom dana biće vakcinisani i ostali zdravstveni radnici.


- Primio sam vakcinu i osećam se dobro. Preporučujem je svima - rekao je jedan od zdravstvenih radnika, prenose makedonski mediji.

Do sada se za vakcinaciju prijavilo 4.000 zdravstvenih radnika, od kojih 2.000 iz Skoplja.

Prva serija od 4.680, od ukupno 8.000 vakcina Fajzer, donacija iz Srbije, stigla je u nedelju. One će se koristiti za imunizaciju u modularnoj bolnici sa sedištem u Skoplju.

Kada stigne ostatak donacije, ona će biti distribuirana na mestima za vakcinaciju širom zemlje.

 
Još 200.000 vakcina koje je proizvela kineska kompanija Sinopfarm trebalo bi da stigne do sredine februara. Severna Makedonija bi takođe trebalo da dobije dodatne doze vakcine direktnim pregovorima sa Fajzerom, kao i putem Kovaksa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading