Milo Đukanović pun kao BROD: U vlasništvu ima stanove, zemljište, automobile...

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

11.02.2021

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima dostavljenim Agenciji za sprečavaje korupcije, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prijavio je da je tokom većeg dela prošle godine primao nepunih 2.105, a njegova supruga Lidija nešto više od 890 evra mesečno.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Ðukanović je prijavio da je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koje je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmenom ili nasledstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

Podgoričke Vijesti su u julu objavile da je predsednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećnje imovine vrednosti preko 5.000 evra Agenciji prijavio da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.


Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta.

Lidija Ðukanović je od ranije vlasnica "audija a3" iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera, prenele su Vijesti.
RepublikaFoto: E stock
Milo Đukanović

On je suvlasnik firme "Global Montenegro" i čevrtine "Univerzitatsa" - osnivača Univerziteta Donja Gorica.


U Ðukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na "Univerzitats" upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na "Global Montenegro" upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

Ðukanović, navodi se, nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading