PUTIN ZAGRMEO NA AMERIKANCE: Gubite se iz Crnog mora

Autor: Republika

Svet

11.02.2021

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusku Federaciju razbesnelo prisustvo američke Šeste flote u njenim teritorijalnim vodama, odmah je reagovala i ruska ambasada u Vašingtonu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruska Federacije predvođena predsednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom žestoko je reagovala na vojne vežbe koje su Sjedinjene Američke Države zajedno sa Turskom organizovale u vodama Crnog mora, na samom pragu Rusije. Poruka te zemlje bila je jasna i jednostavna - "američkim snagama je bolje da se što pre povuku iz ruskih teritorijalnih voda i bave se svojim poslovima u oblastima koje njima pripadaju".

- Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da prestanu da zveckaju oružjem i traže izgovore za prisustvo u Crnom moru - objavila je na Tviteru ruska ambasada u Vašingtonu i dodala " da mir i bezbednost u vodama oko ruske granice ne treba remetiti stranim mešanjem“.

 

 

Izgleda da američka Šesta flota jedva čeka da pronađe neprijatelja u Crnom moru. Očajnički traže izgovor za povećanje svog prisustva u regionu – nekad otvoreno, a sada pod maskom vojnih vežbi - rečeno je još iz ruskih diplomatskih izvora.  

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U manevrima učestvovali i američki razarači

Ranije je pres-služba američke Šeste flote saopštila da su brodovi Ratne mornarice SAD i Turske, uz podršku dva turska lovca F-16, realizovali zajedničke vojne vežbe u Crnom moru 9. februara. Vežbe su predviđale otkrivanje podmornica uslovnog protivnika, a u njima su bili uključeni i američki razarači "Porter" i "Donald Kuk", pomorski patrolni avion "Posejdon", turske fregate "Oruk Reis" i "Turgutreis", dva lovca F-16 i izviđački avion.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baki

11.02.2021 18:47

Pazite SAD mogu i da se uplaše. Pa ako su u pitanju vaše teritorijalne vode, zapucajte i potopite. Zapucajte i oborite. Gde su vam ta hipersonična oružja. SAD se nećete nikada rešiti "izjavama", nego udarom.