MANJI OD MAKOVOG ZRNA: Marković danas predao vlast Krivokapiću, iako je pretio da će ga proterati iz zemlje!

Autor: Republika

Svet

07.12.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vladi Crne Gore danas je izvršena mirna primopredaja vlasti između bivšeg premijera Duška Markovića i novoizabranog Zdravka Krivokapića.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Vladimir Pavićević

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike sa sedištem u Crnoj Gori, na svom "tviter" nalogu je napisao da je današnja primopredaja ujedno i kraj političke karijere Duška Markovića uz podsećanje kako je neposredno pre izbora 30. avgusta pretio građanima Crne Gore.

- Duško Marković je svojim građanima u Crnoj Gori pretio žestokim odgovorom nakon izbora 30. avgusta. Pretio je progonom ljudi za koje je on smatrao da im nema mesta u Crnoj Gori. Danas je i formalno predao dužnost novom predsedniku Vlade. Kraj jedne političke karijere - napisao je Pavićević

RepublikaFoto: Printskrin/Twitter.com/Vlada Crne Gore

Uz to, Pavićević je "okačio" i izjavu Duška Markovića, datu pred izbore u kojoj se preti Crnogorcima, ali i izlaže jasan stav o političkim oponentima u tom trenutku:

 

 

- Ali vas uvjeravam da su institucije već danas spremne, da bezbednosne institucije znaju šta oni rade i na šta su spremni. I da ćemo im 30. avgusta na to odgovoriti žestoko. Nakon prebrojanih glasova konstatovati ubedljivu pobedu Crne Gore, ne nas pojedinačno, a nakon toga u Crnoj Gori za njih nikad više neće biti isto. Moraće je poštovati ako je neće voleti. Srpska pravoslavna crkva i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve. Neće ih biti više u političkim povorkama. Neće ih biti za mikrofonom gde proklinju naše očeve, naše đedove, nas same i našu decu. To se nigde u svetu ne radi u XXI veku. Nažalost, to se u Crnoj Gori radi. I to ćemo istrpeti do 30. avgusta. Nakon toga to se više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas tako i za Amfilohija i za Backovića i za sve druge. A one koji proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane otvorićemo granice, jer nemaju ovde utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama odakle su došli. Neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i koji je poštujemo – kazao je tada Duško Marković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading