Stanivuković na hrvatskoj TV: U Srebrenici se NIJE dogodio genocid, Haški sud je naneo veliku štetu mom narodu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.11.2020

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da se u Srebrenici dogodio veliki zločin, ali ne i genocid, da Srbi nisu genocidan narod i da nije postojala namera istrebljenja, već je to pitanje, naveo je, ispolitizovano.

Foto: Tanjug/R. PAVIČIĆ
Draško Stanivuković

Gostujući na zagrebačkoj N1, Stanivuković je objasnio zašto smatra da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

- Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namera u tom smislu da svi budu proterani? Srebrenica je deo BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s teritorija, o nameri da se deca ubijaju. Takve namere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizovano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena reč, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod - rekao je Stanivuković.

Za sebe je rekao da predstavlja jednog modernog političara koji voli sve druge ljude.

"Ne bežim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", rekao je Stanivuković.

Na pitanje priznaje li presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, odgovorio je odrečno.

"Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading