(FOTO) DRAŠKO ŽIVI U BOSANSKOM VERSAJU: Novi gradonačelnik Banjaluke doslovno hoda i sedi na ZLATU!

Autor:

Svet

19.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Draško Stanivuković (27), novi gradonačelnik Banjaluke iz opozicionog PDP, koji je na proteklim nedeljnim izborima posle 22 godine uspeo da vlast u najvećem gradu u Republici Srpskoj preuzme od SNSD Milorada Dodika, živi u neviđenom luksuzu - vili koju nazivaju bosanski Versaj.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Uz vilu novog gradonačelnika, društvene mreže preplavile su fotografije kuće koju u Beogradu ima Dodik, a tviteraši su fotografije iskoristili za prepirku ko ima lepšu i luksuzniju vilu.

Kada je reč o Stanivukoviću, on u dvorcu doslovno sedi i hoda po zlatu. U podove vile popločane luksuznim granitnim pločama, koja je opremljena skupocenim nameštajem i vrednim umetničkim slikama, ugrađeni su mozaici od čistog 24-karatnog zlata. Samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 takvih mozaika, a vila ima više od 400 kvadrata.

Uz to, pozlaćeni su i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti... Taj dvorac, koji, prema procenama agenta za nekretnine, vredi nekoliko miliona evra, nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Stanivuković je, naime, poreklom iz jedne od najbogatijih porodica Banjaluke, a vila je vlasništvo njegovog oca Dragana, koji se bavi privatnim biznisom. Govoreći o porodičnom bogatstvu, Stanivuković je rekao da je pozamašan imetak stekao njegov pradeda.

- Bio je jedan od najuglednijih i najbogatijih preduzetnika. Bavio se trgovinom, stočarstvom, poljoprivredom i imao je mnogo zemlje još pedesetih i šezdesetih godina - naveo je on.

Biznis kao prepreka

Otac novog gradonačelnika Dragan Stanivuković je prodao firmu "Financ" da bi sinu olakšao političku karijeru:

- Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam ja godinama stvarao s partnerima i ne poslujemo s državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito - izjavio je svojevremeno Stanivuković.

Porodicu je opisao kao preduzetničku dinastiju. Ispričao je da je od devete godine ima želju da rad posveti narodu i državi i u politiku je ušao sa 18 godina, pristupajući opozicionom PDP.

- Počeo sam tada zato što sam tada jedino i mogao, zbog punoletstva. Duh moje porodice je uvek bio opozicioni i otuda u meni od malih nogu duh da primetim da ovde ne valja i može bolje - rekao je Stanivuković za BBC na srpskom.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

U vili su, prema Stanivukovićevom priznanju, snimljena i tri spota, od kojih je jedan folk pevačice Goge Sekulić za pesmu "Dečko moj". U razgovoru za Srpski telegraf Sekulićka kaže da je Drašku odavno prorekla političku karijeru:

- Nisam znala da je postao gradonačelnik, sada to čujem. Sve čestitke za njega, baš mi je drago i mislim da on to zaslužuje.

Prisećajući se 2017, kada je u Stanimirevićevoj kući snimila spot pevačica, kaže da je vila prelepa:

- Ma Versaj joj nije ravan. Tada mi je on rekao da su stranci i prolaznici dolazili da se slikaju kod njih u kući. Oni su nas divno dočekali, mnogo su gostoljubivi i pravi domaćini. Dragiša je veoma kulturan i ljubazan mlad momak. Nećete verovati, ali sam mu ja još tada rekla da treba da se bavi politikom. Bila sam u fazonu, ovaj dečko će biti političar i vidite da sam bila u pravu.

Dodikova imperija

RepublikaFoto: Printscreen

Pred predsedničke izbore u BiH Dodik je prijavio da ovo poseduje od imovine:

  • ukupna vrednost 2,8 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 1,432 miliona evra
  • u Beogradu poseduje kuću vrednu 869.000 evra, koju iznajmljuje, od rente godišnje zaradi 50.000 evra
  • poseduje kuću u Laktašima kod Banjaluke vrednu 150.000 evra
  • vlasnik je još dva stana u Srbiji i jednog u Laktašima
  • ima automobil proizveden 2006. godine, vrednosti od oko 20.000 evra.
  • na ime plate predsednika entiteta godišnje dobijao 24.000 evra
  • ima nekoliko kredita, i to od oko pola miliona evra, podignut kod privatne Pavlović banke, reprogramiran na 20 godina

Draško Stanivuković

RepublikaFoto: Tanjug/R. PAVIČIĆ
Draško Stanivuković
  • rođen 21. maja 1993.
  • funkcioner Partija demokratskog progresa
  • nazivaju ga kraljem raskoši i mladim tajkunom
  • osnovnu školu i gimnaziju završio je u Banjaluci
  • u slobodno vreme uči da svira klavir i gitaru
  • bavi se plesom, borilačkom veštinom krav maga

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading