Milorad Dodik izjavio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja: Ostajemo večno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje nam je dao

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

20.11.2020

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

Dodik je poručio da je odlaskom patrijarha Crkva izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, a građani Republike Srpske i velikog prijatelja.

Patrijarh Irinej je, ističe Dodik, sa građanima Republike Srpske delio i dobro i zlo od kako je stupio na patrijaršijski tron.

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da se njegova svetost patrijarh Irinej "preselio u večnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na svoj narod".

- Ostajemo večno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje smo kao narod i Republika dobijali od patrijarha Irineja - naveo je Dodik saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Irinej (Gavrilović) umro je jutros u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading