ALBANIJA LOBIRA ZA NEZAVISNOST KOSOVA: Traže preko Zapada ujedinjenje Šiptara

Autor: Republika

Svet

25.10.2020

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik albanskog parlamenta Gramoz Rući pozvao je danas Kubu da prizna nezavisnost i podrži prijem lažne države Kosova u međunarodne institucije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zastave Albanije i Kosova

Rući se sastao sa ambasadorkom Kube u Tirani Saidad Laire Kueto Milian povodom početka njenog mandata.

Pored interesa Albanije za proširivanje bilateralnih odnosa, promovisanje procesa političkih konsultacija i saradnje u oblastima ekonomije, trgovinskih razmena i turizma, Rući je rekao da Kuba treba da preispita svoj stav o nepriznavanju Kosova.

Kako navodi "Zeri" predsednik Skupštine Albanije zatražio je od Kube da preispita svoj položaj i prizna Kosovo i da podrži članstvo lažne države Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ambasadorka Kube je navodno rekla da će predstaviti to pitanje kubanskoj vladi, navedeno je u saopštenju albanskog parlamenta.

Rući je zatražio podršku Kube za kandidaturu Albanije u Savetu bezbednosti UN za 2022. i 2023. godinu za šta je ambasadorka Milian obećala podršku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading