Bahatom vozaču određen pritvor: Drogiran divljao golfom, pa pokosio devojčicu Vanju!

Autor: Novosti, Republika

Svet

12.10.2020

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisvetu Mujkiću (25) predložen je jednomesečni pritvor zbog sumnje da je drogiran, za volanom „golfa 4“, suludom vožnjom usmrtio trinaestogodišnju devojčicu Vanju Rudić, na Gradskoj tržnici u centru Prnjavora.

RepublikaFoto: youtube.com/Klix.ba
Foto: Ilustracija

Odluku o pritvoru, doneće banjalučki Okružni sud.

U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu su rekli da je Mujkić u subotu u 21.29, kao učesnik u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga upravljao „golfom“ krećući se ulicom Laze Lazarevića iz pravca Beogradske ulice u pravcu raskrsnica ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića, te je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na površinu namenjenu za kretanje pešaka i tom prilikom je smrtno nastradala devojičica.

- Tužilac je stavio predlog za određivanje pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda uznemirenja javnosti – saopštili su iz Tužilaštva.

 

 

 

Lisice na ruke su stavljene na ruke Nisvetu Mujkiću sutradan, nakon nesreće, u nedelju.

Vanja Rudić biće sahranjena sutra na gradskom groblju u Prnjavoru, a tim povodom načelnik opštine Darko Tomaš proglasio je Dan žalosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading