SRBI UHAPŠENI U BOSNI ZBOG KOKARDE: Dva policajca povredili službenu dužnost IAKO NISU BILI NA POSLU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.10.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP Unsko-sanskog katona u Federaciji BiH pokrenuo je disciplinski postupak protiv dva policijska službenika srpske nacionalnosti.

Foto: youtube.com /kokardakokarda
Kokarda

Oni su 6. januara proslavljali Badnji dan u društvu Srba u Bosanskom Petrovcu, od kojih su dvojica nosila šubare sa kokardama. Iako nisu bili na dužnosti, Dragan Lipić i Neđo Mrđa terete se za težu povredu službene dužnosti.

Čitav slučaj oštro je osudio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković.

Nedopustivo je da MUP Unsko-sanskog kantona pokreće disciplinski postupak protiv dvojice policijskih službenika samo zato što su Srbi, poručio je potpredsednik NSRS, prenela je Radio televizija RS.

- Njima se stavlja na teret da su teže narušili ugled policijske službe zato što su bili zajedno sa dva lica koji su na glavi imali šubare i kokarde, odnosno obeležja Republike Srbije - rekao je Petković.

 
Postupak MUP-a Unsko-sanskog katona osuđuju i Srbi povratnici, koji Badnji dan proslavljaju već decenijama.

U Odboru za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH smatraju da je postupak MUP-a Unsko-sanskog kantona jasna poruka Srbima povratnicima.

Ðorđe Radanović, predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, kaže da je to poruka svim Srbima koji su u policiji USK-a da treba da je napuste i da ne mogu iskazivati svoja verska osećanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading