Crna Gora uvela obavezno nošenje maski za decu stariju od pet godina!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.09.2020

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) uvelo je obavezu nošenja zaštitnih maski za decu stariju od pet godina, kako bi se smanjilo širenje korona virusa među decom i đacima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

NKT je zadužilo Ministarstvo prosvete da do ponedeljka utvrdi sve relevantne parametre i informiše javnost o svim aspektima početka školske godine, imajući u vidu epidemiološku situaciju.

Nadležni inspekcijski organi, pre svega Sanitarno-zdravstvena inspekcija, zaduženi su da do početka školske godine izvrše nadzor ispunjenosti uslova za redovno pogađanje nastave u kontekstu poštovanja epidemioloških mera, prenosi RTCG.

"Inspekcijski organi, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, još jednom su pozvani da dosledno i u kontinuitetu nadziru sprovođenje važećih epidemioloških mera i da o rezultatima kontrola redovno izveštavaju javnost", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading