VUČIĆ OBNAVLJA DUŠANOVO CARSTVO: Napadi iz Crne Gore prevazilaze svaku meru! Milova mašinerija se ne gasi

Autor: Novosti, Republika

Svet

26.09.2020

08:07 >> 08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propagandno glasilo odlazećeg režima u Crnoj Gori, Dnevne novine, u svom vikend izdanju objavile su i najavile kao glavnu temu na naslovnoj strani intervju sa prof. dr Enverom Halilovićem, nekadašnjim rektorom Univerziteta u Tuzli, u kojem on doslovce predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlast u Beogradu optužuje za "obnovu Dušanovog carstva"!

RepublikaFoto: printscreen
Naslovna strana Dnevnih novina

Bivši ambasador BiH u Rusiji se nije zaustavio na ovoj suludoj konstataciji nego je "pozvao region da se suprotstavi novoj srpskoj hegemoniji" od koje svima preti opasnost.

Halilović uz hvalospeve Milu Đukanoviću istovremeno poziva aktuelnog predsednika Crne Gore da zajedno sa kolegama iz okruženja prenese nekome iz međunarodne zajednice "ko na ovaj prostor utiče" kakva opasnost preti od Vučića i vlasti u Srbiji. On, takođe, napada srpskog predsednika zbog uvođenja novog praznika - Dana srpskog jedinstva i zastave:

- I to je događaj koji pokazuje otvorenu nameru srpskog predsednika da obnovi Dušanovo carstvo. On čak ne priznaje stare datume, koji su se vezivali za srpsko jedinstvo, kao što je Savindan, već pravi nove, njegove datume srpskog naroda u celini. Vučić ih objedinjuje na novim osnovama i to pričom o ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju takozvanih srpskih država kojima će Srbija još i da pomaže.

Inače, Dnevne novine, uprkos izbornom krahu njihovih miljenika i finansijera iz Đukanovićeve DPS, ne prestaju da vode kampanju protiv Beograda, Vučića, SPC i crnogorske opozicije. Za tu svrhu upotrebili su plejadu proverenih Đukanovićevih "spavača" u Srbiji okupljenih, pre svega, u Apelu 88, koji se ne miri sa padom najdugovečnijeg evropskog režima u novijoj istoriji. Tako su redovni sagovornici Dnevnih novina Žarko Korać, Nenad Čanak, Milenko Perović, Ratko Božović i ostali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
BozaB

26.09.2020 08:12

Na lupetanja zluradih ljudi ne treba obracati paznju.

Boris

26.09.2020 08:13

Mnogima smeta jaka Srbija, Srbija koja brine o svom narodu ma gde god da se on nalazio.

Snežana Krstović

26.09.2020 08:25

Jaka Srbija je svima kost u grlu.

Coki

26.09.2020 08:29

Dzaba sve to što Milo radi oni su prevršili svaku meru i preterali su svakako.