IZMIŠLJOTINE MILOVOG TABORA: Srbija se MEŠALA U IZBORE u Crnoj Gori, Abazović sve priznao

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.09.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić izneo je danas niz optužbi na račun zvaničnog Beograda i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, tvrdeći da se Srbija umešala u izborni proces u Crnoj Gori, što je, kako tvrdi Nikolić, "priznao" i lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

RepublikaFoto: youtube.com/Printskrin
Dritan Abazović

- Samo politički neupućene i neobaveštene osobe u našem regionu mogu da iznenade izjave odlazećeg ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića. Nakon godina pretvaranja i neuspelog simuliranja proevropskog političkog opređeljenja, Dačić se konačno našao u svom prirodnom okruženju i vratio na fabrička podešavanja - rekao je Nikolić u saopštenju za javnost.

Dačiću, kako navodi Nikolić u saopštenju objavljenom na sajtu DPS, "nije dugo trebalo da se priseti omiljenih metoda vođenja imperijalisticke politike, pod izgovorom brige za sudbinu Srba u regionu".


- Kako je devedesetih zajedno sa Slobodanom Miloševicem brinuo o Srbima u Hrvatskoj i BiH, tako i danas, po istoj matrici, tu brigu usmerava ka navodno ugroženim Srbima u Crnoj Gori. Ta ''briga'' se neslavno završila pogibijom na hiljade civila i progonom Srba iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova. To da se Srbija meša u politički život Crne Gore priznao je i ''albanski četnik'' (kako ga od milošte nazivaju srpski mediji) Dritan Abazović, koji je otvoreno saopštio da je država Srbija pomagala opoziciji u ovom izbornom procesu - navodi u saopštenju portparol DPS.
 

Ukoliko Dačiću, kako dalje kaže Nikolić, to nije dovoljan dokaz o mešanju, "neka samo pogleda srpske državne medije, tabloide i političke emisije koji mesecima satanizuju Crnu Goru".

- A nije na odmet da proanalizira i trošenje uplata iz budžeta Srbije za, kako oni kažu: ''potrebe jačanja identiteta Srba u Crnoj Gori''. Uostalom, o njegovom ličnom mešanju, govori i pretnja da građanima poreklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji, koji podržavaju politiku zvanične Podgorice, treba oduzeti srpsko državljanstvo?! Crna Gora nikada neće biti deo ni ''albanskog'', ni ''srpskog sveta'', već samo evropskog, kojem od 2006. odlučno stremi. Multietnički, multievrski sklad i evropske vrednosti su jedini ''svet'' kojem Crna Gora pripada i kojem će pripadati, uprkos svim pokušajima trenutne srpske vlasti i njenih mentora da je sprijece na tom putu - tvrdi funkcionere DPS u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading