(VIDEO) Šokantno saznanje: DPS plaća po 200 evra za izazivanje nereda na skupu u Podgorici

Autor: IN4S, Republika

Svet

06.09.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje informacije da je samo u Nikšiću izrađeno 300 drvenih palica za ove ljude, da je iz Hrvatske dovedeno i isplaćeno najmanje 50 huligana, a da su angažovana i bezbedonosno interesantna lica iz BiH, da su štampane trobojke i majice koalicije "Za budućnost Crne Gore" za ova lica, kako bi neredi poslužili za destabilizaciju zemlje, a u interesu odlazećeg režima koji je u panici.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Prava Crna Gora objavljuje snimak od pre dva dana u Podgorici iz koga se vidi, a na osnovu razgovora sa čovekom sa snimka, da DPS plaća, i to po ceni od 200 evra, usluge izazivanja nereda i provokacija na današnjem patriotskom skupu.

Iz snimka se takođe čuje da je DPS otkupljivao lične karte u iznosu od 50 evra uoči parlamentarnih izbora.

- Sutra  se u Podgorici sprema operacija kriminogenih grupa, kontrolisanih od strane odlazećeg režima, koja bi po tom planu trebala da se završi incidentima. Operativna saznanja koja posjeduju građani već danima kruže društvenim mrežama, pa postoje informacije da je samo u Nikšiću izrađeno 300 drvenih palica za ove ljude, da je iz Hrvatske dovedeno i isplaćeno najmanje 50 huligana, a da su angažovana i bezbednosno interesantna lica iz BiH, da su štampane trobojke i majice koalicije "Za budućnost Crne Gore" za ova lica, kako bi neredi poslužili za destabilizaciju zemlje, a u interesu odlazećeg režima koji je u panici - saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Uprkos tome, što su čak i fotografije nekih organizatora izašle u javnost, Uprava policije ne preduzima ništa.

- Zahtevamo od Uprave policije da hitno, u toku današnjeg dana identifikuje, locira i uhapsi osobe koje se bave ovim kriminalnim radnjama, te da istraži plan izazivanja nereda i nasilne promene demokratski izabrane vlasti, te da na navedene okolnosti u najmanju ruku ispita bezbedonosno interesantna lica za koja se sumnja da su upletena u navedeni plan.

Zahtevamo da Uprava policije hitno nakon sutrašnjeg skupa dostavi na uvid predstavnicima nove vlasti sve službene snimke najavljenih okupljanja radi identifikacije svih lica i utvrđivanja njihovih namera i odgovornosti.

 

Skup u Podgorici predstavlja skup visokog rizika, te strogo preporučujemo građanima da ne nasedaju  na pozive organizatora i da rasplet sačekaju u svojim domovima ili na bezbednom mestu, obzirom da se u ovom trenutku ne mogu osloniti na zakonito postupanje i ispunjavanje služebenih obaveza Uprave policije i drugih službi bezbednosti pod kontrolom kriminogenih grupa i visokopozicioniranih tajkuna i pojedinaca.

Zabrinutim građanima je potpuno jasno da je ovo zloupotreba bezbedonosnog vakuuma koji se stvorio do primopredaje vlasti. Nema sumnje da će se smena režima izvršena na izborima, neminovno dovršiti kroz institucije u narednim danima i nedeljama.

Konstituisanje nove vlasti, zahvaljujući zrelosti i smirenosti nove parlamentarne većine, ide potpuno po planu, i svi građani Crne Gore mogu i trebaju da budu rasterećeni. Mandat za izgradnju demokratskog društva koji smo dobili od građana ispunićemo u potpunosti: odgovorno, zrelo, mudro i odlučno - stoji u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading