PADA, PADA, PADA... ŠTA TO PADA?! Udarom na svetinje, Đukanović se ukanalio: REJTING DPS NIKAD NIŽI

Autor: informer.rs, Republika

Svet

29.02.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgorička agencija "Intelidžent komjunikejšen" sprovela je istraživanje u januaru po kojem Đukanović i njegov DPS sa sve albanskim i bošnjačkim strankama imaju 45,8 odsto podrške glasača, dok opozicija može da računa na 53 odsto glasova. Imajući u vidu da je i nakon ovog istraživanja, tokom februara, nastavio da raste broj učesnika na protestnim litijama, crnogorski predsednik se trenutno nalazi u nikad težoj poziciji, a podrška mu je verovatno već pala na oko 40 odsto.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Izvršni direktor "Intelidženta" Boško Kovačević kaže da je istraživanje sprovedeno na uzorku od 1.022 građana iz 11 crnogorskih gradova.

- Kada su političke partije u pitanju, evidentan je pad podrške vladajućoj DPS, a razloge svakako treba tražiti u brojnim aferama koje su otvorili domaći i strani mediji, ali i kontroverzni biznismen Duško Knežević. Međutim, dominantan razlog svakako jeste usvajanje spornog zakona na kojem su stranke vladajuće većine predvođene DPS insistirale, uprkos velikom protivljenju stručne javnosti - rekao je Kovačević.

Komentarišući rezultate istraživanja, poslanik DF Milan Knežević kaže da ga ne bi iznenadilo da režim uskoro najavi i NLO invaziju samo da bi zabranili okupljanja naroda i odložili svoj politički kraj.

- I nakon završenih parlamentarnih izbora u oktobru 2016, opozicija je imala 39, a DPS 35 poslanika, a za većinu u Skupštini neophodan je 41 poslanik. Zato je i montiran onaj državni udar kako bi stranke nacionalnih manjina pod velikim pritiskom formirale parlamentarnu većinu i vladu Duška Markovića. Ovo istraživanje nije uključilo sve aspekte društvenih dešavanja i podrška opoziciji je, nema nikakve sumnje, znatno veća u odnosu na DPS. Zato i treba očekivati da će Đukanović na svaki način, u režiji tajne policije, bezbednosnih struktura i kriminalnog miljea, uskoro pokušati da inscenira incidente na litijama kako bi uveo vanredno stanje i zabranio okupljanja naroda - upozorava Knežević.

RepublikaFoto: youtube.com/Demokratska Narodna Partija
Milan Knežević

Marko Kovačević, portparol NSD, ističe da bilo koje istraživanje rađeno u ova dva meseca mora da pokaže radikalan pad podrške Đukanovićevom režimu.

- Ovako neznatan pad Đukanovića u istraživanjima znači da je u stvarnosti taj pad i mnogo veći i da se DPS nalazi u najvećim problemima u ovom veku. Rast podrške opozicionim strankama jeste logičan i on je mnogo izraženiji nego što to pokazuju sva istraživanja - podvlači Kovačević.

Slabost režima

Glavni i odgovorni urednik portala "Borba" Dražen Živković ocenjuje da je svima jasno da DPS iz dana u dan ima sve manju podršku u javnosti, a sporni zakon je definitivno tome najviše doprineo.
- Narodno sabranje i litije pokazali su svu slabost režima. Zato i ne čudi da je DPS sada u manjini. Gotovo je izvesno da će pokušati da odugovlače raspisivanje izbora, ali krajnji rok je jesen ove godine i to nikako neće moći da izbegnu... - kaže Živković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Podrška

02.03.2020 09:48

Ovo vam nije tačno , objavite pojedinačno svaku partiju pa ćete vidjeti koliko DPS ima više.