Selfi Mila Đukanovića i italijanskog tajkuna zapalio instagram!

Autor: in4s.net, Republika

Svet

10.08.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontraverzni italijanski tajkun Flavio Briatore se, sudeći prema postu, sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem susreo u Monte Karlu, a susret su "ovekovečili" zajedničkom fotografijom koju je ovaj objavio na Instagramu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Imate predsednika koji je, osim što je mali balkanski bandit još i smešan - reagovao je italijanski broker Oriano Matei na selfi predsednika Crne Gore sa Briatoreom, za kojeg je lično premijer Italije tražio četiri godine zatvora zbog finansijske štete nanesene toj državi.

- Da li je Milo Đukanović svjestan onoga što radi? Pravi selfi sa Flavijom Briatoreom u Monte Karlu. Kako jedan ozbiljan predsednik države može da se spusti na ovaj nivo? Da sam crnogorski građanin stideo bih se ovog idiota kojem bi trebao da bude zadatak da održava visok ugled svoje države - reagovao je Matei, koji već decenijama upoznaje svetsku javnost sa malverzacijama Vlade Crne Gore, pre svega Mila Đukanovića i Dušanke Jeknić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Con il presidente del # Montenegro Milo Ducanovic al #twigamontecarlo #montenegro?? best #top

A post shared by Flavio Briatore (@briatoreflavio) on Aug 2, 2019 at 11:50am PDT

 

Podsetimo samo na biografiju Briatorea, sa kojim se fotografisao predsednik Crne Gore: zbog optužbi oko nelegalnih igara i kocke, Sud u Begramu ga je osudio na godinu i šest meseci zatvora i to po prvostepenoj optužbi. Međutim, on bježi na Devičanska ostrva, a u Italiju se vraća tek nakon amnestije.

U aprilu 2015. godine protiv njega i još trojice saradnika započet je novi proces u Sudu u Đenovi. Iako se izjasnio nevin, lično je premijer Italije tražio za njega 4 godine zatvora, pod optužbom da je svoju jahtu registrovao kod čarter kompanije – čime je izbegao plaćanje poreza prilikom njene kupovine, te da nije platio akcizu na gorivu u visini od 3,6 miliona evra. 10. jula osuđen je na godinu i jedanaest meseci zatvora. U septembru prošle godine Tužilaštvo u Đenovi je naredilo hapšenje njegovog računovođe zbog optužbi za korupciju.

Karijera predsednika Crne Gore nam je poznata.

- Ali mi savršeno dobro znamo ko je Milo Đukanović: Mali balkanski bandit koji se obogatio preko mog posla 1996. godine kada me uverio da će bankarska operacija biti u korist socijalnog oporavka građana Crne Gore. U stvari, balkanski bandit je to iskoristio, zajedno sa svojom "damom-mačkicom" Dušankom Jeknić, za ličnu korist, kako bi se obogatio. On je jedan apsurdno smiješan lik, bez ikakvih skrupula i morala - zaključio je Matei.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading