KARLOS ALKARAZ ZAPRETIO NOVAKU: Španac puca od samopouzdanja na US openu

Autor:

Sport

07.09.2023

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica najboljih na svetu boriće se do samog kraja za pehar u Njujorku, dok je uz njih i Amerikanac Ben Šelton.

KARLOS ALKARAZ ZAPRETIO NOVAKU: Španac puca od samopouzdanja na US openu

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Novaku Đokoviću neće biti lako da osvoji novu titulu na US openu i rekordan 24. grend slem. Posao mu je dodatno otežao Karlos Alkaraz, koji je pobedom nad Aleksanderom Zverevim sa 6:3, 6:2, 6:4 prošao u polufinale u kojem će se sastati sa Rusom Danilom Medvedevim. Na taj način Španac je nastavio odbranu titule u Njujorku, ali i poslao moćnu poruku svim protivnicima, pa i Noletu, da neće tako lako predati krunu.

- Osećam se samouvereno, lagodno, volim da igram u Njujorku. Na najboljem sam nivou ovde, baš na ovom terenu. Prošle godine bilo je jako teško, od četvrtog kola igrao sam sve mečeve u pet setova. Sada samo jedan u četiri, fizički se osećam sjajno, mentalno takođe, spreman sam za bitku protiv Medvedeva u polufinalu - rekao je Alkaraz.

Foto: Tanjug/AP

Mora da zaustavi Španca - Danil Medvedev

Ukoliko Španac i Novak opravdju uloge favorita u polufinalu gledaćemo njihov peti međusobni duel u kojem će Đoković imati priliku da pređe u vođstvo. Međutim, Alkaraz će u tom meču sigurno imati naklonost publike, na šta on i računa.

- Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala. Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu. Što se publike tiče, trudim se uvek da igram za njih, da priredim neki spektakularan udarac. Naravno da igram za sebe i svoj tim, ali trudim se da ljudi uživaju kada me gledaju. Trudim se da radim stvari drugačije. Publika možda nije navikla na neke moje udarce, ali uvek znam da uživaju kada imam osmeh na licu - dodao je Španac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading