ALKARAZU SE ČISTI PUT! Novi ŠOK u Njujorku! ISPAO i šesti nosilac!

Autor:

Sport

05.09.2023

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je savladao Janika Sinera iz Italije rezultatom 3:2 (po setovima 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3).

ALKARAZU SE ČISTI PUT! Novi ŠOK u Njujorku! ISPAO i šesti nosilac!

Foto: Tanjug/AP

Maratonski duel trajao je četiri sata i 42 minuta, koji je na kraju pripao 12. igraču sveta posle velike borbe.

Meč Zvereva i šestog nosioca Sinera protekao je u senci incidenta i hitlerovskih povika s tribina, u četvrtom setu, upućenih nemačkom asu, zbog čega je sudija u stolici bio primoran da prekida okršaj Nemca i Italijana.

Na kraju, kada se sve primirilo, nastavljen je, a Aleksander je u petom odlučujućem setu ranim brejkom u drugom gemu, jedinim u ovom delu igre, prelomio susret u svoju korist i trijumfovao s 6:3.

Uzbudljivo je bilo na početku meča, budući da je Janik Siner prvi stigao do brejka u petom gemu, ali mu se Nemac odmah revanširao ribrejkom i izjednačio na 3:3. Ipak, ponovo u devetom poenu uvodnog dela igre, Janiku je popustila koncentracija, što je Aleksander Zverev kaznio i oduzeo mu servis za 5:4, a potom poentirao za osvajanje istog.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Siner je bolje otvorio drugi set i brejkom na početku poveo s 3:0. Uspeo je Saša da vrati izgubljeno u petom gemu i smanji na 2:3, ali je odmah u sledećem izgubio servis koji ga je koštao i seta - 3:6.

To je naljutilo Aleksandera, koji je dva puta u trećem preriodu oduzimao servis Italijanu, u šestom i osmom gemu, pa je na kraju s ubedljivih 6:2 ponovo preuzeo vođstvo u setovima.

Samo jedna greška načinjena u devetom gemu četvrtog seta, koštala je Zvereva gubitka seta. Siner je tada poveo s 5:4, da bi onda odservirao za trijumf, pa je peti deo igre rešavao pobednika.

Bolje se snašao Nemac, koji će za plasman u polufinale igrati protiv prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza iz Španije. Nema sumnje da je eliminaciom šestog igrača ATP liste i "Karlitosu" značajno olakšan put do finala, gde ga, nadamo se, čeka Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading