ŠTA ĆE MI OVO U ŽIVOTU? Novak otvorio dušu...

Autor:

Sport

30.08.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković zaprepastio navijače izjavom koju je dao nakon plasmana u treće kolo US Opena.

ŠTA ĆE MI OVO U ŽIVOTU? Novak otvorio dušu...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković uspeo je da se plasira u treće kolo US Opena, pošto je u drugom pobedio Bernabea Zapatu Miraljesa.

Odmah po završetku meča, Nole je izneo svoje prve impresije.

Bio je težak meč. Posle toga smo imali teren u senci, bilo je lakše, ali na terenu si mogao više da osetiš tu toplotu. Teren je nekako apsorbuje. Ali moraš to da prihvatiš. Nisam dobro počeo meč, ali drugi i treći set su bili bar par nivoa više, tako da sam zadovoljan kako sam završio meč - rekao je Đoković.

Našalio se Đoković kada je upitan o vremenskim uslovima, koji su veoma teški za igru.

Pitam se, da li mi ovo treba u životu? Šalim se, zato mi treniramo nekoliko sati dnevno u vlažnim i vrelim uslovima, da se spremimo za bilo šta na terenu. Ne možeš uvek igrati u idealnim uslovima, večernja i dnevna sesija se jako razlikuju. Moraš da budeš spreman, čak iako nisi, moraš sebi da kažeš da jesi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se hladi

Potom je uporedio sebe sada i od pre deset godina.

Malo je drugačije nego pre deset godina, telo drugačije reaguje. Dobro je da imamo dan za oporavak između mečeva, da možeš da radiš na određenim stvarima. Osećam da sam igrao bolje, ali imam 3:0 u dva meča. Srećan sam što opet igram ovde. To je ono što mi daje snagu i motivaciju. Sa 36 godina, posle 20 godina dolaženja ovde, i dalje imam glad da igram najbolji tenis ovde.

Na kraju je prokomentarisao i kako bi se završio meč između sadašnjeg i Noleta od pre jedne decenije.

Lagano, 3:0 za mene ! Ne znam, ne želim da igram protiv sebe. Igram protiv sebe uvek u glavi, ako dobijem tu bitku, dobijam i protivnika. Koja je razlika u odnosu na tada? Želim da kažem iskustvo, shvatanje šta treba da se uradi, čuvanje energije, fokusiranje na sadašnjost. Možda mi sada fali malo eksplozivniosti, ali i dalje se krećem prilično dobro za jednog starkelju - poručio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading