ŠTA NOVAKA ČINI NAJUSPEŠNIJIM NA SVETU? Đoković ima posebne RITUALE, ali se ne mogu POREDITI sa Alkarazovim! Nadalovi biseri su POBEDILI!

Autor:

Sport

30.08.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković razlikuje se u mnogo čemu od svojih rivala, što ga i čini najuspešnijim ikada.

ŠTA NOVAKA ČINI NAJUSPEŠNIJIM NA SVETU? Đoković ima posebne RITUALE, ali se ne mogu POREDITI sa Alkarazovim! Nadalovi biseri su POBEDILI!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Srpski as godinama preferira zdrav život, ne jede meso i vegan je. Veliku pažnju posvećuje zdravom životu i vazduhu, te često u slobodno vreme poseti bosanske Piramide ili otputuje na Primorje, odnosno, egzotične krajeve.

Vodi miran porodični život, bez skandala, za razliku od njegovih kolega, kao što je recimo Nemac Aleksander Zverev koji se svojevremeno našao na stubu srama, zbog toga što je pretukao svoju bivšu devojku Olgu Šaripovu.

Ona je iznela dokaze protiv nemačkog asa, koji se tada suočio s ozbiljnim problemima, a koliko je bilo ozbiljno, svedoči i priznanje Sašine sadašnje izabranice Brende Patee.

Republika

Foto: instagram.com/brendapatea

Brenda Patea

S njom je Zverev ne tako davno bio i u Beogradu, na Serbia openu i tada je ljubav cvetala. Međutim, da "batina nije iz raja izašla", pokazao je njegov novi potez, pošto ga je i Brenda optužila za nasilje, pa se može reći da je "prebijanje devojki" postala rutina za Aleksandera.

Nasuprot njemu, prvi reket sveta do ponedeljka, Karlos Alkaraz, važi za velikog zavodnika, jer je bio u vezi s teniserkom Marijom Gonzales Himenez, dok je Nole godinama u skladnom braku sa Jelenom Đoković i imaju dvoje zlatne dece Stefana i Taru.

Foto: Tanjug/AP

 

Veza momka iz Mursije i zanosne Marije je pukla 2021. godine, a u međuvremenu Karlitos se skrasio pored Lole Mirandel, 21-godišnje francuskinje, koja se takođe bavi "belim sportom", ali je i influenserka. Na društvenim mrežama je prati preko 110.000 pratilaca.

Karlos Alkaraz je jednom prilikom rekao da ga kratkotrajne veze ne zanimaju i da želi da pronađe svoju mirnu luku.

Sledeći primer je Danil Medvedev, ruski teniser je otkrio da, kada su rituali u pitanju, voli "sve što vole mladi".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Jedem slatkiše. Ponekad do kasno u noć igram Plejstejšn. Ponekad sa prijateljima pijem vikendom - priznao je Rus.

Rafael Nadal je odsutan još od Australijan opena, ali i dalje nema konkurenciju kada su običaji u pitanju. Iako ne igra na US Openu, Španac je zaslužio da se pomene, pošto je spisak njegovih običaja, u odnosu na Novaka, enormno veći:

Foto: Tanjug/AP

 

1. Rafa izlazi na teren, ali na njega staje isključivo desnom nogom, a reket obavezno drži u levoj ruci.

2. Njegovi stolice i peškiri moraju da budu u ravni, dok tokom pauza u mečevima kada sedne na svoje mesto, uvek korišćeni peškir stavlja na desnu stranu od sebe i čisti noge iznad kolena.

3. Nadalove flašice su dijagonalno poređane u odnosu na teren. Stavlja dve flašice dijagonalno u liniji, pa uzima prvu flašicu, otvara je i pije vodu, a nakon toga je vraća na identično mesto. Potom uzima drugu flašicu, otvara je i pije vodu i vraća je takođe gde je bila, jer se se vidi njen trag.

4. Posle bacanja novčića uvek istrči sprint do osnovne linije. Nikad ne gazi linije na terenu, osim dok igra meč, da bi se posle pauze vraćao obavezno posle rivala.

5. Kada je servis u pitanju, Nadal na šljaci uvek pre servisa očisti liniju. Nakon toga povlači šorts iz zadnjice dole, a majicu gore, ide brisanje po nosu, stavi kosu iza levog uha, pa opet nos i onda zabacivanje kose iza desnog uha...

U svakom slučaju, Novakovi rituali koje srpski as preferira, daleko su bolji i produktivniji u odnosu na sve njegove rivale, što svedoče i rezultati Đokovića postignuti u tekućoj godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading