NOVAČE, ČUVAJ SE: Španca su mnogi asovi dobro zapamtili

Autor:

Sport

29.08.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovo Đoković mora posebno da obrati pažnju u drugom kolu.

NOVAČE, ČUVAJ SE: Španca su mnogi asovi dobro zapamtili

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US opena pobedom nad Francuzom Aleksandrom Milerom iz Francuske sa 6:0, 6:2, 6:3, a tamo ga čeka još jedna velika nepoznanica. Nole će igrati protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa sa kojim se do sada nikada nije susretao. I baš zbog te činjenice srpski as mora da bude posebno oprezan jer protivnik nije nimalo naivan.

Naime, Miraljes je u karijeri već skidao skalpove teniserima iz top 10. Trenutno 76. reket sveta u poslednje vreme igra sve bolje na grend slemovima, pa mu je tako prolazak u drugo kolo US opena najbolji učinak u Njujorku, dok je najdalje dogurao do četvrtog kola na prošlogodišnjem Rolan Garosu. Međutim, to ne znači da nije imao velike pobede.

Foto: Tanjug/AP

Bernabe Zapata Miraljes

Španac je prošle godine u Barseloni savladao sunarodnika Tomija Robreda, tada petog na ATP listi, što mu je najznačajniji skalp u karijeri. Takođe, iz top 10 je još pobeđivao Amerikanca Džona Iznera dok je ovaj bio osmi reket sveta, kao i u tom trenutku devete na planeti Fabija Fonjinija i Huberta Hurkača.

Ukupno, računajući i izjednačen skor, Miraljes protiv top 10 tenisera ima učinak od sedam pobeda i 17 poraza. Međutim, svih sedam trijumfa ostvario je na sebi omiljenoj podlozi šljaci, pa je za očekivati da Đoković ne bi trebalo da ima problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading