SKANDAL O KOJEM BRUJI SVET! Ovaj DETALJ uticao je da Zverev IZGUBI titulu u Parizu! Isplivao DOKAZ!

Autor:

Sport

10.06.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački as ostao bez prvog Grend slema u karijeri.

SKANDAL O KOJEM BRUJI SVET! Ovaj DETALJ uticao je da Zverev IZGUBI titulu u Parizu! Isplivao DOKAZ!

Foto: www.profimedia.rs

Španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je svoj prvi veliki uspeh osvajanjem Rolan Garosa, pobedivši Aleksandera Zvereva iz Nemačke u dramatičnom finalu koje je trajalo četiri sata i 20 minuta.

Momak iz Mursije je na taj način postao najmlađi teniser koji je trijumfovao na sve tri podloge, što ga svrstava među najtalentovanije igrače u svetu tenisa.

Finalni meč Rolan Garosa doneo je nezaboravan trenutak kada se francuski sudija Reno Lihtenštajn našao u epicentru skandala.

Naime, u četvrtom gemu petog seta, Zverev je bio nadomak brejka koji bi izjednačio rezultat, ali je sudija doneo kontroverznu odluku. Nakon što je prvobitno dosuđen aut pri drugom servisu Alkaraza, sudija je promenio odluku, tvrdeći da je loptica bila dobra.

 

 

Tek kasnije u TV prenosu pojavio se vizualni dokaz da je loptica ipak bila u autu, za dva milimetra. Ova situacija mogla je značajno da utiče na ishod meča, budući da se dogodila u odlučujućem setu.

Aleksandar Zverev je izgubio svoje drugo Grend slem finale, a situacija sa spornim odlukama sudije samo je dodatno naglasila nesreću koja ga prati u velikim finalima. Iako je imao priliku da izjednači rezultat, Nemac je ostao uskraćen za tu mogućnost zbog sporne odluke sudije.

Osvajač Rolan Garosa je pokazao izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost tokom meča, naročito nakon gubitka drugog seta. Ovo njegovo dostignuće, osvajanje trećeg Grend slema ukupno, predstavlja važan korak u njegovoj karijeri i dokazuje da se radi o igraču sa velikim potencijalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nikola

10.06.2024 12:36

Aleksandar Zverev, je inace Srbin, Aleksandar Zverevic iz malog sela kod Ljiga. Vesto je to krio godinama, ali sad je to provaljeno i sudija, shvativsi da je on Srbin, nebesko covek, odlucio je da ga pokrade. Uvek nepravda za Srbe.