SIGNAL BIRAČA BIO JE JASAN: Premijer u suzama najavio OSTAVKU (VIDEO)

Autor:

Svet

10.06.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati na izborima za njega su bili poražavajući

SIGNAL BIRAČA BIO JE JASAN: Premijer u suzama najavio OSTAVKU (VIDEO)

Foto: printskrin

Belgijski premijer Aleksander De Kro izjavio je da će od danas biti "premijer u ostavci", nakon što je njegova partija desnog centra Otvoreni flamanski liberali i demokrate zabeležila loš rezultat na jučerašnjim parlamentarnim izborima.

"Za nas je bilo posebno teško veče, izgubili smo. Od sutra ću biti premijer u ostavci“, rekao je De Kro sinoć pristalicama, uz suze, prenosi briselski Politiko.

Naveo je da je "signal birača bio jasan".

"Uveren sam da nam je brzo potrebna nova vlada sa punim ovlašćenjima“, dodao je on.

Flamanske nacionalističke partije dominirale su na jučerašnjim izborima u Belgiji, a liberalna stranka premijera Aleksandera De Kroa doživela je udarac.

Prema anketama, desničarska nacionalistička Nova flamanska alijansa ostvarila je najbolji rezultat sa 22 odsto glasova.

Krajnje desničarska, antiimigraciona partija "Flamanski interes" je na drugom mestu, sa 17,5 odsto, ispred Socijalističke partije "Napred", koja je osvojila oko 10,5 odsto glasova.

De Kroova partija "Otvoreni flamanski liberali i demokrate" osvojila je manje od sedam odsto glasova, znatno zaostajajući za krajnjom levicom.

Predsednik stranke Tom Ongena takođe je rekao da će podneti ostavku.

Flamanske nacionalističke partije dominirale su na današnjim izborima u Belgiji, pošto je liberalna stranka premijera Aleksandra De Kroa doživela udarac, a sada se naziru teški koalicioni pregovori za formiranje nove vlade.

Uprkos anketama koje predviđaju da će krajnje desničarska, antiimigraciona partija "Flamanski interes" (Vlaams Belang) postati glavna politička snaga u zemlji, desničarska nacionalistička Nova flamanska alijansa (N-VA) zadržala je svoje prvo mesto, sa očekivanim 22 odsto glasova, prenosi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading