"TUKAO ME, PRETIO KISELINOM, MISLILA SAM DA ĆE ME UBITI" Državljanka Srbije dala iskaz u sudu: Priznala da je pet puta ubola muža nožem

Autor:

Hronika

29.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U suđenju na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, 50-godišnja Zejnepe M., državljanka Srbije koja živi u Belgiji, priznala je da je pet puta ubola nožem supruga Senada M.

"TUKAO ME, PRETIO KISELINOM, MISLILA SAM DA ĆE ME UBITI" Državljanka Srbije dala iskaz u sudu: Priznala da je pet puta ubola muža nožem

Foto: Shutterstock

Slučaj Zejnepe M., koja je na suđenju na Županijskom sudu u Velikoj Gorici optužena za pokušaj ubistva svog supruga Senada M., dobio je nove detalje nakon što je optužena priznala delo i opisala kroz suze godine zlostavljanja koje je pretrpela. Optužena je detaljno govorila o fizičkom i psihičkom maltretiranju kojem je bila izložena tokom 32 godine suživota sa suprugom. Suočena sa pitanjem tužioca o neusklađenostima između njene izjave u sudnici i one date u istrazi, Zejnepe M. je objasnila da je bila pod velikim stresom i šokom.

Zejnepe M. je navela da je njen suprug bio nasilnik koji ju je redovno tukao, mučio i pretio joj smrću. Tokom svog svedočenja, optužena je opisala užasne incidente uključujući vezivanje lancem, pretnje fizičkim sakaćenjem, pokušaje da je polije sonom kiselinom i opeče peglom. Tvrdi da je tog kobnog dana, 13. maja prošle godine, bila prisiljena da se brani jer je verovala da će je suprug ubiti, prenosi Jutarnji.

Optužena je priznala da je Senada M. ubola nožem više puta, uključujući ubode u grudni koš, trbuh i zadnjicu, što je rezultiralo teškim povredama opasnim po život. Njena odbrana je temeljen na tvrdnji da je delovala u samoodbrani jer ju je suprug napao i pokušao da je odvuče na tavan kako bi je ubio. Tokom suđenja, Zejnepe M. je iznela detaljne opise zlostavljanja koje je trpela, što su veštaci potvrdili kao uzrok njenog hroničnog posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).

Foto: shutterstock

Ilustracija

Suprug Senad M. je negirao optužbe o dugotrajnom zlostavljanju i tvrdio da je Zejnepe M. napala njega iznenada nakon svađe. On je naveo da je vezivanje trajalo kratko i da je bilo pokušaj da je zastraši zbog sumnje na neverstvo. Međutim, tokom uviđaja su pronađeni dokazi poput lanaca sa katancem i metalnog lanca pričvršćenog na gredi krova, što podržava tvrdnje optužene o zlostavljanju.

Sud će na sledećem ročištu saslušati snimke njenog ispitivanja u tužilaštvu kako bi se razjasnile neusklađenosti u iskazima. Takođe, moguće je da će suprug biti pozvan da svedoči kako bi se pružila potpuna slika događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading