ŠOK U SVETU TENISA: Rafael Nadal ZAVRŠAVA KARIJERU i postaje BIZNISMEN!

Autor:

Sport

08.04.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac je već uložio.

ŠOK U SVETU TENISA: Rafael Nadal ZAVRŠAVA KARIJERU i postaje BIZNISMEN!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni španski teniser Rafael Nadal je svojim rivalstvom sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom obeležio jednu eru u tenisu. Posle višedecenijskih uspeha, deluje da se bajci bliži kraj, te da se samo čeka dan kada će se Rafin reket naći na zidu. 

Povrede i loše telesno stanje ne dozvoljavaju Špancu da se vrati na teren i "otpleše poslednju igru" na pravi način. Nije se čak ni registrovao za turnir u Monte Karlu, na kome mu je ime upisano zlatnim slovima usled 11 osvojenih titula. 

Ipak, sa krajem karijere, ne završava se život, i mnogi sportisti mogu o tome da posvedoče. Zbog toga je Rafael Nadal odlučio da se već posveti razmišljanju o poslovima kada se konačno povuče sa teniskog terena, a deluje da je odluku već doneo. 

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Legenda "belog sporta" odlučila je da upliva u vode biznisa! Zato je rešio da postane deoničar u kompaniji "Playtomic".

U pitanju je firma koja je napravila istoimenu aplikaciju za tenisere širom planete. Aplikacija je voema popularna u Italiji, a s obzirom da vodeći u kompaniji žele da prošire svoj uticaj, Rafino ime u odboru je nešto što bi značajno uticalo na globalizaciju aplikacije i njenu popularizaciju u novim tržištima.

Takođe, poznato je da Rafa u svom vlasništvu posleduje tenisku Akademiju, te da je uvek bio zainteresovan za to da ostavi uticaj u sportu pored svojih uspeha i trofeja. Želi da budućim generacijama ostavi zaleđe i potporu za nove uspehe i napredak .

- Veoma sam srećam zbog prilike koju mi je Playtomic ponudio. Sa ovom aplikacijom, u mogućnosti smo da popularizujemo tenis  i dopustimo svima da se zabavljaju, nezavisno od nivoa na kome takmičari nastupaju - istakao je Rafa. 

Koosnivač kompanije, Feliks Ruizje takođe presrećan Nadalovim priključivanjem projektu. 

- Legenda kao što je Rafa jedino može da nam pomogne u rastu u popularnosti, kao i da dovede do veće istaknutosti tenisa u svetu - ističe suvlasnik.

Deluje da je Nadal već spreman za kraj, a da novac neće nikada prestati da kaplje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading