VILANDER UBEĐEN DA ĆE SE NOVAK VRATITI JAČI! Đokovića NIJE BRIGA kad izgubi na malim turnirima!

Autor:

Sport

22.03.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Mats komentarisao neuspehe srpskog asa na startu sezone.

VILANDER UBEĐEN DA ĆE SE NOVAK VRATITI JAČI! Đokovića NIJE BRIGA kad izgubi na malim turnirima!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Legednarni švedski as Mats Vilander tvrdi da nije zabrinut zbog forme Novaka Đokovića u na početku nove sezone.

Aktuelni komentator teniskih mečeva na najvećim turnirma tvrdi da Srbinu nije potrebno da bude u vrhunskoj formi sve do Rolan Garosa.

Šveđanin ne smatra da je bilans Đokovića van velikih turnira važan. Posle neverovatne sezone 2023. tokom koje je osvojio sedam titula - uključujući tri Gren slema, Nole još nije dostigao svoj najbolji nivo u 2024. godini.

- Nisam zabrinut za Novaka, a siguran sam da nije on za samog sebe. Jasno mi je da bi Đoković voleo da osvoji svaki turnir na kojem igra, da dobije svaki meč, ali smatram da nekada ide na turnire čisto da bi testirao samog sebe. Njega nije zaista briga kada doživi poraz na manjim turnirima - rekao je Vilander za Eurosport.

Usledilo je potom objašnjenje Matsa kako on smatra da Đoković razmišlja.

- Novak se pita koliko su dobri njegovi treninzi kod kuće ili gde god da trenira, a onda ode na turnir da odmeri snage sa ostalim profesionalcima, najboljim igračima na svetu i posle meča-dva-tri, kakav god da je rezultat, Đoković shvati da je na dovoljno dobrom nivou, da ne mora da bude bolji u tom trenutku.

Republika

Foto: Starsport

Mats Vilander

Osvajač sedam Grend slem titula smatra da će Đoković biti najbolji kada je najpotrebnije.

- Rolan Garos je za dva meseca i on će tada biti na najvišem nivou. Odmah ide i Vimbldon. A, što se tiče sadašnjeg dela sezone, u smislu takmičenja, sve izgleda pomalo kao predsezona.

Još jednom trostruki pobedni Australijan opena i Rolan Garosa veruje da nema razloga da se iko brine zbog Srbina.

- U suštini, Novak je odigrao nekoliko mečeva, video je koliko je blizu forme i rekao sebi: „Idem kući da još treniram i biću spreman za naredni turnir“. Nisam zabrinut. Štaviše, uvek sam bio zabrinut kada je Novak previše pobeđivao. A, to nije slučaj poslednjih godina, jer manje igra, ali je zato svež na grend slemovima i njih osvaja - istakao je Mats Vilander.

Posle odluke da propusti Masters u Majamiju, sledeći turnir za koji je Đoković prijavljen da igra je Masters u Monte Karlu koji startuje 7. aprila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading