ŠOK NA STARTU MAJAMIJA! Kecmanović ISPAO od slabije RANGIRANOG tenisera! Srbina IZBACIO tinejdžer!

Autor:

Sport

21.03.2024

00:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet po Mišu u prvoj rundi Mastersa na Floridi.

ŠOK NA STARTU MAJAMIJA! Kecmanović ISPAO od slabije RANGIRANOG tenisera! Srbina IZBACIO tinejdžer!

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Majamiju, pošto je izgubio od Kineza Đunčeng Šanga rezultatom 1:2 (6:7(5), 6:4, 6:7(5)).

Meč Kecmanovića i 19-godišnjeg Šanga, 46. i 124. tenisera ATP liste, trajao je dva sata i 48 minuta.

U rovovskoj borbi kroz tri seta, srpski as je uspeo da se vrati posle izgubljenog seta, čak i da nagovesti preokret, ali je posustao u završnici i poslao Šanga na megdan Alehandru Davidovič Fokini.

Kineski teniser je prvi stigao do brejka u prvom setu, ali je Kecmanović odmah u narednom uzvratio i izjednačio na 4:4. Taj deo igre je rešen u taj-brejku koji je pripao Šangu sa 7:5.

 

 

Teniseri su na samom početku drugog seta razmenili po brejk, ali je Kecmanović potom u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu što je bilo dovoljno da izjednači na 1:1.

Protivnikov brejk je izazvao reakciju Kecmanovića koji je ekspresno uzvratio, a od ribrejka Srbina oba tenisera nizala su gemove na svoj servis. U tajbrejku je Miomir režirao sjajan početak sa dva mini brejka, ali je vrlo brzo ispustio prednost, a potom i set.

Delovalo je da je set zaostatka uticao na 46. tenisera sveta i probudio ga, te je već prvi gem doneo brejk, ali je Šeng imao spreman odgovor u vidu izjednačenja. Niz rutinski osvojenih gemova oba tenisera na svoj servis prekinuo je Kecmanović stekavši prednost pri rezultatu 3:3, a brejk u sedmom gemu potom je materijalizovao osvajanjem seta.

Slična slika kao i u prvom setu viđena je u odlučujućoj fazi duela, ali su uloge promenjene. Kecmanović je bio taj koji je prvi stigao do brejka, a Kinez rival koji se vratio u igru. Takođe, u taj-brejku je Šang bio igrač koji je diktirao ritam, te su i dva vraćena mini-brejka bila nedovoljna da Srbin dođe do pobede i drugog kola takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading