ŠPANAC NE RIZIKUJE! Karlos Alkaraz SILOVITO PORAZIO protivnika u trećem kolu!

Autor:

Sport

11.03.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Impresivna igra mladog tenisera.

ŠPANAC NE RIZIKUJE! Karlos Alkaraz SILOVITO PORAZIO protivnika u trećem kolu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, branilac titule u Indijan Velsu, pokazao je izuzetnu formu u trećem kolu ovog prestižnog turnira, gde je ubedljivo savladao Feliksa Ože-Alijasima.

Mladi španski teniser je demonstrirao svoje izuzetne veštine i poslao snažnu poruku svojim rivalima, nagoveštavajući da ima najviše ambicije i ove godine u kalifornijskoj pustinji.


Alkaraz je u trećem kolu za samo 78 minuta savladao kanadskog igrača rezultatom 6:2, 6:3, pokazavši izuzetnu dominaciju na terenu.

Ože-Alijasim, trenutno 31. na ATP listi, uspeo je da stvori samo jednu brejk loptu tokom meča, ali ju je nažalost nije iskoristio.

Alkaraz je pokazao izuzetnu koncentraciju i fokus, ostvarivši čak 78% poena na prvi servis u poređenju sa 54% njegovog protivnika. Takođe, mladi Španac je uspešno iskoristio četiri od sedam brejk prilika, što jasno pokazuje njegovu nadmoć na terenu.

Foto: Twitter printscreen/RiyadhSeason

Karlos Alkaraz


Nakon ubedljive pobede protiv Ože-Alijasima, Karlos Alkaraz je poslao poruku svojim rivalima da i ove godine ima najviše ambicije u Indijan Velsu. Sa svojom impresivnom formom i izuzetnim rezultatima, Alkaraz se ističe kao jedan od glavnih konkurenata za osvajanje ovog prestižnog turnira.

Na indijan Velsu takođe učestvuje i naš Novak Đoković koji pretenduje na trofej. Prvi reket sveta je poslednji put na Indijan Velsu učestvovao 2019. godine, kada je na iznenađenje svih ljubitelja "belog sporta" izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećoj rundi sa 2:0 (4-6, 4-6) u setovima. 

Ipak, i pored pređašnjeg neuspeha, Novak je, sa Rodžerom Federerom, najuspešniji teniser na ovom takmičenju. Trenutno je rekorder u čak pet kategorija. 

Zanimljivo je da Đoković i Švajcarac dele čak tri dostignuća. Zajedno su rekorderi po broju osvojenih trofeja na Indijan Velsu (po pet), kao i igrači sa najviše uzastopnih titula (po tri).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading