NIKAD GA NE BISTE PREPOZNALI! Novakov IDOL promenio IMIDŽ! Ivanišević: Uništio mi je ŽIVOT! (FOTO)

Autor:

Sport

05.02.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno drugačijeg izgleda od onog kada je dominirao "belim sportom".

NIKAD GA NE BISTE PREPOZNALI! Novakov IDOL promenio IMIDŽ! Ivanišević: Uništio mi je ŽIVOT! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni teniser Pit Sampras bez dileme spada među najuspešnije igrače "belog sporta" svih vremena. Idol iz detinjstva Novaka Đokovića, što je srpski as više puta ponavljao, u kolekciji od 14 trofeja nema jedino titulu iz Roland Garosa, gde je samo jednom i to 1996. igrao u polufinalu.

Pit Pistolero je najviše dominirao na travnatoj podlozi, ima sedam pehara sa Vimbldona, ima pet osvojenih US Open turnira, dok je dva puta slavio na Australijan Openu.

Vodio je žestoke borbe sa zemljakom i bivšim Noletovim trenerom Andreom Agasijem, najviše na Flešingu, a pamtimo ga i po finalu Vimbldona protiv aktuelnog trenera srpskog asa Gorana Ivaniševića.

Svojevremeno je Sampras ostao bez svih trofeja, jer su bili ukradeni, ali 2011. godine ih je dobio nazad. Lopov je, prema dogovoru, ukradene vrednosti ostavio u bolnici u predgrađu Los Anđelesa, a Sampras se obvezao da neće preduzimati nikakve pravne akcije protiv njega. Istovremeno, lopov je odlučio da zadrži Samprasov nameštaj!

Ovaj slavni as je poslednji put igrao još 2003. godine, prvu pobedu ostvario je protiv već pomenutog Agasija na poslednjem Grend slemu 1990. Sampras je držao čelo ATP liste 1993. godine, gde je ostao 286 nedelja. 

 

 

Nedavno su ga novinari "ulovili" na jutarnjoj kafi u poznatom kafiću, a slavni Amerikanac se značajno promenio. Tokom igračke karijere bio je glatko obrijan, dok sada ima kratku i čupavu bradu.

Više nema tamnu i kovrdžavu kosu kao pre, dok je njegova odeća takođe drugačija od uobičajene. Inače, Sampras je Novakovog trenera Gorana Ivaniševića dva puta zaustavio u finalu Vimbledona, turnira koji je celi život popularni "Zec" sanjao da osvoji.

- Što se tiče moje karijere, drugačije bih igrao protiv tog nesrećnog Samprasa. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao da spavam. Neka finala bih odigrao drugačije protiv njega - govorio je jednom prilikom Ivanišević u svom stilu i dodao:

– Veoma sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa. Igrao sam fantastične mečeve protiv njega i s njim delio svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji, ipak, uništio mi je 20 godina života - priznao je Goran Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading