SINER OTKRIO KAKO SE NIJE ODLUČIO ZA DRUGI SPORT! Usledilo je PITANJE o Novaku! Ovo je bio NJEGOV odgovor!

Autor:

Sport

28.01.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan osvojio prvi Grend slem u karijeri i postao najmlađi teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom.

SINER OTKRIO KAKO SE NIJE ODLUČIO ZA DRUGI SPORT! Usledilo je PITANJE o Novaku! Ovo je bio NJEGOV odgovor!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom Janika Sinera u finalu nad Danilom Medvedevim iz Rusije, spektakularnim preokretom od 3:2, spuštena je zavesa na ovogodišnji Australijan open.

Italijan je sa samo 22 godine i 165 dana osvojio prvi Grend slem u karijeri i na taj način postao najmlađi teniser u istoriji koji je stigao do takvog podviga.

Posle meča na konferenciji za medeije, Siner se osvrnuo na to kada je shvatio da može da stigne u sam vrh "belog sporta". 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

- Upoznavao sam svoje telo sve više, svoj tim, ovo je bio važan korak za mene. Probali smo prošle godine da imamo neke rezultate. Počeo sam dobro na turnirima u dvorani, onda Indijan Vels, Majami, polufinale i finale. Onda samo u Monaku stigao do polufinala. Zatim polufinale Vimbldona. Imao sam veoma dobre rezultate. Mislim da me je to nateralo da verujem da mogu da se takmičim sa najboljim igračima na svetu. Moram sada da procesuiram, pobeda nad Novakom i Danilom, to su teški igrači za pobediti... Ovo je sjajan momenat za mene i moj tim. Znamo da moramo da napredujemo ako želimo da imamo još prilika za veliki trofej. Ovo je naporan proces, rad - rekao je Janik. 

Na kraju, Sinera su pitali da li je još posebniji osećaj trijumfovati na turniru na kojem je Novak Đoković imao toliko uspeha, usput ga i pobediti na putu do trofeja. 

- Svakako je posebno, jer je veliki trofej. Poseban je osećaj kada vidite velika imena u žrebu, osvojite turnir. Osećam se privilegovano što sam uopšte u žrebu i pokušavam da pobedim druge igrače. Što više ideš napred, vidiš sve manje ljudi u svlačionici, kuhinji. Osećaš se kao "Okej, igram dobar turnir". Takav osećaj sam imao u poslednja tri kola, jer je nakon četvrtfinala baš prazno. Stvarno je dobar osećaj - istakao je Siner.

On je tako postao prvi igrač posle Novaka i Rodžera Federera koji je u poslednja tri meča na Grend slem turniru pobedio Top tenisere iz Top 5 ATP liste. 

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading